Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija PJEŠICE DO KNINA Podijeli

Marko i Zoran sutra u 5 s Turnja kreću prema Kninu: 250 kilometara hoda za 25 godina Oluje

Dvojac je utreniran, kondicije imaju, no ništa nije teško kad je motiv domoljublje

Dvojica prijatelja Marko Čepuran i Zoran Smajla sutra ujutro točno u 5 sati krenut će s karlovačkog Turnja prema kraljevskom gradu Kninu, a sve kako bi na dostojan način obilježili velikih 25 godina akcije Oluja.

Marko je iz Bosiljeva, Zoran iz Karlovca,točnije s Jelse, frendovi su već dugi niz godina, zapravo i kumovi, a ideja da pješice prođu 250 kilometara kolika je udaljenost između Karlovca i Knina, rodila se prije godinu i pol dana. – Rekli smo si, iz čistog mira, ajmo do Knina pješice, kaže Marko.

Pripremali su se za ovaj poduhvat od Božića. – Kad je sve u simbolici, odredili smo da krećemo sutra u 5 ujutro s Turnja jer je u 5 i počela Oluja, a Turanj je simbol karlovačkog ratnog stradanja.

Iako su ovih dana na snazi velike vrućine, a jedan od najtoplijih hrvatskih gradova upravo je i Knin, dečki se ne boje ni vrućine ni žuljeva. Dnevno misle proći 40-ak kilometara, hodati ujutro i kasnije popodne da izbjegnu žegu. Trenirali su zimus pješice do Krašića, pa do Vrbovskog i oko samog Karlovca i vjeruju da će izdržati jer su već ionako utrenirani i u kondiciji. Vjeruju da će do Knina doći 5. kolovoza ujutro, baš kako bi trebalo u spomen na 25 godina velikog događaja hrvatske povijesti.

Marku i Zoranu sretan put!

Pročitajte i ovo

OBJAVIO STOŽER

Troje novih pozitivnih u županiji: Dvojica Karlovčana i žena iz Vojnića