Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Karlovac KARLOVAC Podijeli

Marmontova aleja na Dubovcu zatvara se od ponedjeljka. Za stanare koridori, za ostale obilazak

Radovi u Marmontovoj aleji trajat će do listopada

Oko 500 metara Marmontove aleje u Karlovcu, do raskrižja sa Supilovom ulicom, od ponedjeljka 20. travnja u 8 sati bit će zatvoreno za sav promet. Na snagu će tada stupiti i nova regulacija prometa.

Najavljeno je na današnjoj press konferenciji ispred trgovačkog centra na Dubovcu.

– Obavit ćemo u narednom razdoblju radove na rekonstrukciji kompletnih instalacija, ugradnji svih instalacija te rekonstrukciji kolničkog zastora. Narednih mjeseci bit će tu vrlo zaposleno, bit će dosta ljudi i opreme angažirano, ali nadam se da neće biti nekih velikih problema i da će sve biti riješeno u roku i kako je dogovoreno, rekao je tehnički direktor tvrtke izvođača radova Euro-Asfalt Viktor Tustonja.

No, od ponedjeljka za stanovnike ovog dijela Dubovca stvari će se itekako promijeniti. Do svojih kuća imat će koridore, preko gradilišta moći će samo pješice, a svi ostali vozit će se obilazno Primorskom ulicom.

-Stanari Kumičićeve ulice imat će alternativni pravac kretanja kroz Bolničku ulicu Mažuranićevom obalom do svoji kuća i poslovnih objekata. Navedena ruta se odnosi na vozila do maksimalne visine 2,5 metra zbog ograničenja kretanja ispod mosta, ostalim vozilima će se omogućiti koridor ovisno o dinamici radova,  pojasnio je viši stučni suradnik za promet Grada Karlovca Josip Bacan.

Nova regulacija prometa preko Primorske ne odnosi se na vozila teža od 3,5 tone niti na one koji su u tranzitu državnim cestama ili autocestama. Za njih je D6 u Karlovcu zatvorena

Koridor će biti formiran i za stanovnike parnih brojeva Marmontove aleje, od brojeva 18 do 30A.

– U prvotnom dijelu će se kretati Bulićevom ulicom ravno preko Marmontove aleje u kvart. Nakon toga, kad radovi započnu i kad to više ne bude moguće alternativni proboj će biti u funkciji, naglasio je Bacan.

Radovi na ovoj fazi rekonstrukcije D6 trajat će do listopada, vrijedni su 8 milijuna kuna.Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić očekuje poštivanje rokova i posebnu pažnju prema platanama.

-Očekivanja su da kad se zakopa, da će se pronaći ispod, isto kao i na Borlinu, dijelovi nekih starih građevina, ali ono što nam je sada ključno je da imamo jedan stručni pristup u zaštiti platana. Na koncu, mi smo kao gradska uprava imali puno upita naših sugrađana i to smo komentirali s izvođačem. Ono što je jako važno nadzorni inženjer i nadzorna kuća koja radi o tome će voditi posebnu brigu.

Građani koji su u zoni radova dobit će na svoje kućne adrese napismene upute o regulaciji prometa.

Rekonstrukcija državne ceste D6, podsjetimo, dvogodišnji je projekt Hrvatskih cesta ukupno vrijedan 44 milijuna kuna. Počeo je prošlog ljeta, a uz Marmontovu aleju koja počinje od ponedjeljka, radovi traju i u Žumberačkoj ulici na Borlinu.

Pročitajte i ovo

SAMO MODERNO

Čistoća postavlja sunčanu elektranu na svojoj radionici, sami izdvojili novac za investiciju