Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Život Podijeli

Masovnog cijepljenja djece u Karlovačkoj županiji za sad neće biti, ali mogućnost postoji

Sve škole u Karlovačkoj županiji dobile su obavijest za roditelje o mogućnosti cijepljenja njihove djece od 12do 16 godina. Priprioritet su ona s kroničnim bolestima

Za razliku od Primorsko – goranske županije, masovnog cijepljenja djece u Karlovačkoj županiji neće biti, barem za sad.

Naime, nakon što je Pfizer cjepivo odobreno za djecu od 12 do 16 godina i Zavod za javno zdravstvo izdao preporuke, u Rijeci je započelo njihovo cijepljenje uz pristanak roditelja.

I dok se u Primorsko – goranskoj županiji očekuje da bi do jeseni moglo biti procijepljeno 50 posto školske populacije, u Karlovačkoj županiji za sad ne planiraju organizirati masovna cijepljenja.

Kako nam je potvrdio ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Branko Zoretić, oni u pratnji roditelja i uz njihov pristanak mogu doći na cijepljenje kad god žele. Interes je za sad mali, a uglavnom su se cijepili 16-godišnjaci s kroničnim bolestima.

-Upućen je dopis na sve škole u Karlovačkoj županiji da obavijeste roditelje o mogućnosti cijepljenja svoje djece s tim da su prioritet djeca od 12 do 16 godina s kroničnim bolestima. Inače, svatko, i djeca i odrasli, tko je zainteresiran može doći na cijepljenje bez prethodne najave i posebnog naručivanja, svakim danom između 8 i 12 te 14 i 18 sati na punkt dvorane Ekonomske škole, dodaje Zoretić.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

ZBOG ELEKTRO RADOVA

Drive in na Luščiću u petak i subotu ne radi