Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Sport STRELJAŠTVO Podijeli

Matanić državni doprvak u VK pištolju, ‘policajci’ ekipno srebrni, veteranima osam medalja na PH-u

Matanić je za srebro pogodio 188 krugova, jedan manje od Joška Mađarevića iz splitskog Centra.

Strijelac karlovačkog Policajca Slavko Matanić državni je doprvak u gađanju VK pištoljem serijskim na 25 metara 10+10 hitaca, ekipa Policajca osvojila je srebro u disciplini 25 metara serijski pištolj i revolver središnjeg paljenja 15+15 hitaca, a županijski veterani prošlog su vikenda na Prvenstvu Hrvatske osvojili osam medalja.

Na Prvenstvu Hrvatske u gađanju serijskim VK pištoljem i revolverom, održanom proteklog vikenda u Zagrebu, u disciplini 25 metara VK pištolj serijski 10+10 hitaca Slavko Matanić iz karlovačkog Policajca je s pogođenih 188 krugova osvojio srebrnu medalju, iza Joška Mađarevića iz splitskog Centra, koji je ‘upucao’ krug više. Njegovi klupski kolege Matija Cindrić i Romano Milovac osvojili su 36. i 38. mjesto, a ekipno su ‘policajci’ bili peti.

U disciplini 25 metara VK revolver serijski 10+10 hitaca ‘policajci’ Romano Milovac, Slavko Matanić i Matija Cindrić osvojili su 26., 28. i 45. mjesto, a Željko Krajačić iz Duge Rese zauzeo je 74. mjesto. Policajac je ekipno bio šesti.

U disciplini 25 metara serijski pištolj i revolver središnjeg paljenja 15+15 hitaca Matanić je bio peti, Milovac osmi, Vlado Cindrić dvanaesti, a Matija Cindrić na 26. mjestu, dok su Dugorešani Mladen Mataković i Krajačić zauzeli 38. i 53. mjesto. Ekipno je Policajac osvojio naslov doprvaka s 829 krugova, 14 manje od Svetog Mihovila iz Lučkog.

Dugorešanima i Karlovčanima osam veteranskih medalja, Hrebac i Gorerta državni prvaci

Prošlog je vikenda u Zagrebu održano Prvenstvo Hrvatske za veterane u gađanju serijskim oružjem, na kojem su naši županijski strijelci izborili osam medalja. Ivan Hrebac iz Duge Rese osvojio je naslove državnog prvaka kod veterana B u disciplinama 100m VK puška PAP 7.62 mm – 20+10 hitaca i 100m VK puška 7.9 mm – 20 hitaca ležeći, a bio je i srebrni kod veterana C u disciplini 25 m pištolj i revolver središnjeg paljenja serijski 15+15 hitaca te brončani kod veterana B u disciplini 50m serijska MK puška 20 hitaca ležeći. U toj je disciplini naslov pojedinačnog prvaka Hrvatske osvojio Zdenko Goreta iz karlovačkog Policajca, dok je ekipa Policajca bila brončana. Srebrne medalje izborili su još Milan Belobaba iz Policajca kod veterana B u disciplini 10m serijska zračna puška 20 hitaca i Miško Kokalović iz Karlovca kod veterana A u disciplini 100m VK puška PAP 7.62 mm – 20+10 hitaca.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Novi pripremni poraz ‘školarki’ od Udarnika, Velikogoričanke večeras realizatorski bolje raspoložene