Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Sport JUDO Podijeli

Mateo Holjevac zlatni u Italiji, Dugorešanima još srebro i tri bronce na Kupu Like u Zagrebu

Dugoreški borac s Downovim sindromom ostvario je sve tri pobjede u svojoj kategoriji.

Mateo Holjevac, borac s Downovim sindromom Judo kluba Duga Resa, osvojio je zlatnu medalju na 27. međunarodnom turniru za osobe s intelektualnim poteškoćama održanom u talijanskom Pordenoneu, dok su njegovi klupski kolege s Kupa Like održanom jučer u Zagrebu donijeli jedno srebro i tri bronce.

Holjevac je u Italiji nastupio u kategoriji do 65 kg u dobnoj skupini do 16 godina, ostvario je sve tri pobjede i zasluženo se popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. U posljednje četiri godine vraćao se s medaljama sa sličnih turnira iz Sankt Peterburga, Bukurešta, Amsterdama, Villacha i Rima, a ovaj posljednji rezultat sjajna je najava za Svjetsko prvenstvo za osobe s intelektualnim poteškoćama koje će se sljedeće godine održati u njemačkom Kölnu.

Na Kupu Like održanom jučer u Zagrebu dugoreški borci osvojili su srebro i tri bronce. Najuspješniji je bio Leon Šutej, koji je u kategoriji do 34 kg kod dječaka do 14 godina, s tri pobjede i porazom, osvojio srebrno odličje. Brončane medalje izborili su Maja Polović u kategoriji do 36 kg kod djevojčica do 12 godina (2 pobjede i poraz) te u istoj težinskoj kategoriji kod djevojčica do 14 godina (1 pobjeda i 3 poraza), kao i Vid Majetić u kategoriji preko 90 kg u dobnoj skupini do 18 godina (1 pobjeda i 3 poraza).

Bez plasmana su ostali Toni Bujan, Luka Gojak i Lovro Jurčević.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Unatoč uvjerljivoj pobjedi u ‘generalki’ nad Moslavinom, trenerica Rašić nije bila u potpunosti zadovoljna izvedbom svoje momčadi