Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

Matija Furač novi predsjednik Karlovca 1919, konačno smo i službeno doznali tko je ulagač i kakvi su mu planovi

U petogodišnjem razdoblju cilj je postati članom Druge hrvatske lige.

KARLOVAC – Matija Furač, aktualni predsjednik karlovačkog Gradskog vijeća, novi je čelni čovjek Nogometnog kluba Karlovac 1919.

Izabran je jednoglasno od strane 15 skupštinara koji su večeras u Sportskoj dvorani nazočili Izvanrednoj izbornoj skupštini kluba, na kojoj su Perica Vucelić i Mario Marković ostali na pozicijama dopredsjednika, dok su, uz njih troje, u novi Izvršni odbor postavljeni Bruno Furač, Oliver Joha, Tomislav Kuzman, Josip Ribar, Danijel Tomačić i Dragan Turić. U novom sazivu Nadzornog odbora sjedit će Matija Štefančić, Goran Božić i Marko Babić. Dosadašnji likvidator Marin Svetić razriješen je na vlastiti zahtjev, a za novog je imenovan Stjepan Benčić.

– Od kratkoročnih planova izdvojio bih da nam je prvenstveno cilj ostanak seniorske ekipe u Trećoj hrvatskoj ligi Središte, ulazak juniora i kadeta u Prvu ligu Središte te ostanak pionira u istoj. U omladinskom pogonu je došlo do male reorganizacije i pojačavanja stručnog kadra, a sve s ciljem ulaganja u našu djecu te ostvarivanja što boljih rezultata. Što se tiče dugoročnih ciljeva, smatram da moramo poraditi na povećanju prihoda od sponzora, da uvrstimo neke marketinške aktivnosti u plan rada, a mogu reći da nam je u petogodišnjemn razdoblju cilj postati članom Druge hrvatske lige, to bi bio šlag na torti – kazao je novi predsjednik Furač.

Dosadašnji predsjednik Josip Ribar u izvješću o radu od 2018. godine do danas izdvojio je da su dolaskom nastavili financijsku i igračku konsolidaciju kluba te priznao da su svi u klubu podcijenili snagu Treće hrvatske lige Središte, u koju se Karlovac 1919 plasirao osvajanjem 1. mjesta u Četvrtoj ligi Središte. Dolaskom novog trenera Sretena Ćuka krenulo se u rekonstrukciju seniorske ekipe, a vjetar u leđa klubu dao je ulazak privatnog investitora. Naglasio je da klub mora ostati u trećeligaškom rangu i za sada postati stabilni trećeligaš te da nema dugova niti kreditnih zaduženja.

Tomislav Kuzman iznio je financijsko izvješće za 2020. godinu, u kojoj je klub uprihodio 841.733 kune, iz 2019. godine prenio 48.390 kuna, imao rashode u visini 845.535 kuna te je na dan 31.12.2020. godine na raspolaganju imao 44.588 kuna.

Usvojen je novi Statut kluba, u kojem sada stoji da klub može postati sportsko dioničko društvo, ako se za to steknu uvjeti, da klub, uz predsjednika i dopredsjednike, zastupa i tajnik, da Skupština odlučuje o preoblikovanju kluba sukladno Zakonu o sportu te da se članovi Izvršnog odbora biraju iz redova članova Skupštine.

Furač: Ulagač je tvrtka Proton ulaganja d.o.o., do sada je sve uredno platila prema ugovoru

Obzirom staro vodstvo kluba nikada u javnost nije izašlo sa službenim informacijama o privatnom investitoru, zatražili smo od novog predsjednika da upozna javnost s tvrtkom koja ulaže u klub.

– Tvrtka se zove Proton ulaganja d.o.o. (sa sjedištem u Zagrebu), vlasnik je Darko Podnar, bavi se sportskim aktivnostima i sportskom infrastrukturom. Ulagač je do sada sve uredno platio, kako stoji u ugovoru. Njihovi planovi su sad prvenstveno ulagati, čak i u omladinski pogon, imaju i planove ulaganja u infrastrukturu, ali oko toga ćemo morati vidjeti s Gradom Karlovcem. Planiraju povećati mjesečne uplate sa završetkom sezone, pa ćemo vidjeti. Sljedeće sezone ćemo, neću obećati, ostati članovi 3. HNL te se nadamo da ćemo se uspjeti boriti prema vrhu i biti konkurent za Drugu ligu. Neće biti problema s plaćanjem igrača koji su došli, financijski plan je usvojen i njega se držimo – kazao je Furač.

Spomenimo i da je ovog tjedna došlo do promjene u vodstvu Škole nogometa NK Karlovca 1919. Voditeljem Škole imenovan je Goran Božić, koji je na toj poziciji zamijenio Antonia Magdića, koji će se sada u potpunosti moći posvetiti poslu pomoćnog trenera seniorske momčadi.

Pročitajte i ovo

PRVA LOPATA

Obnova karlovačkog vrelovoda krenula danas na Rakovcu, kopanje gotovo idućeg ljeta