Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Sport PARA TAEKWONDO Podijeli

Matiju Pahanića, vrlo uspješnog karlovačkog paratekvandoista, na treningu posjetio gradonačelnik Mandić

Gradonačelnik je Matiji poklonio dres hrvatske nogometne reprezentacije, a ovaj njemu jednu od medalja osvojenih na velikim natjecanjima.

KARLOVAC – Uspješnog karlovačkog paratekvandoista Matiju Pahanića, člana mlade reprezentacije Hrvatske u formama, jučer je na treningu u dvorani Atomskog skloništa posjetio gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Trener Miroslav Brežan pripremio je za ovaj susret kratku demonstraciju u kojoj su, uz Matiju, sudjelovale njegove sestre. Mandić je Matiji poklonio dres hrvatske nogometne reprezentacije, a ovaj njemu jednu od medalja osvojenih na velikom natjecanju.

Gradonačelnik Mandić kazao je da u Gradu traže načina kako biti podrška sportašima s invaliditetom, da u tome imaju uspjeha, ali da mogu biti i bolji.

– Mislim da ovdje imamo jedan izvrstan primjer, prije svega jedne obiteljske podrške i jedne podrške, konkretno od Taekwondo kluba Karlovac, tako da zahvaljujem njegovoj obitelji na upornosti i volji te treneru Miroslavu Brežanu, koji je podrška sa svoje strane. Mi u Gradu, zajedno s Karlovačkom sportskom zajednicom, tražimo načina kako da budemo podrška sportašima s invaliditetom. Imamo u tome uspjeha, ali možemo biti i bolji. Drago mi je što se Matija našao u ovom sportu i što je zadovoljan – izjavio je Mandić.

Denis Pahanić, Matijin otac, nedavno je osnovao Taekwondo klub osoba s invaliditetom Hrvatski sokol, kako bi Matiji, ali i svim drugim osobama s invaliditetom, pružio priliku za treniranje u Karlovcu.

– Matija je trenirao u Zagrebu, u Taekwondo klubu osoba s invaliditetom Kukkiwon, ali troškovi su bili preveliki. Putovanje je dosta skupo, a pomogao nam je trener Brežan, koji sada radi s Matijom. Osnovao sam klub kako bi Matija imao što bolje uvjete. Malo nas je svemu omela pandemija, no krenuli smo s upisima, a treninzi će biti ovdje u Atomskom skloništu. Matija se sada priprema za državno prvenstvo, a nakon toga ga očekuje Europsko prvenstvo, ako se kvalificira – naglasio je Pahanić.

Pročitajte i ovo

ZDRAV ŽIVOT

U Slunju danas 600 trkača na Rastoke Trailu