Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Crna kronika OMG! 192 U 8 Podijeli

Među uhićenima u današnjoj policijskoj akciji i glasnogovornica karlovačke policije

U PU karlovačkoj vlada zavjet šutnje. Upućuju na USKOK

U sklopu velike akcije tijekom koje je razbijena kriminalna skupina koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupacija u Europi, policija i USKOK na području Zagreba, Karlovca i Zadra uhitila je najmanje 20 osoba. Policija je privela i više policijskih službenika, a navodno je među uhićenima i glasnogovornica karlovačke policije Senka Staroveški.

U PU Karlovačkoj vlada zavjet šutnje. Druga glasnogovornica Andreja Lenard na naš upit o statusu kolegice Staroveški kaže da ne može govoriti ništa i da je USKOK taj koji odgovara na pitanja. Neslužbeno se čuje da su uhićenja bila jutros.

Mediji navode da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali putovnice za pripadnike srbijanskih i crnogorskih klanova.
Dodaju da su osumnjičeni pripadnici MUP-a iz policijskoga informativnoga sustava navodno odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

Staroveški je, kao i njena kolegica Lenard, jako dobro poznata slušateljima Radio Mrežnice jer svakog jutra u 8 sati izvješćuje o događajima na području PU karlovačke

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović  ustvrdio je da akcija u kojoj je, zbog nabave hrvatskih dokumenata “stranim kriminalnim skupinama”, uhićeno i nekoliko osoba iz policijskog sustava potvrda “politike čišćenja vlastitih redova”.

– Radi se o akcij koja se priprema već duže vremena. Uhićeni su pripadnici domaćih skupina koje su surađivale sa stranim kriminalnim skupinama. Čestitam policiji na odlično obavljenom poslu – kazao je Božinović. Dodao je i da činjenica da su među uhićenima i neki pripadnici policijskog sustava “potvrda dosljednosti naše politike čišćenja vlastitih redova”.

Upitan je li među uhićenim i neki više rangirani policajac, ministar je kazao da nije upoznat s detaljima. “Nisam upoznat, ali mislim da je netko visoko rangiran da bih to znao”, rekao je Božinović.

Na pitanje je li zabrinut što imaju “takve kukolje u vlastitim redovima”, Božinović je kazao da to nije nešto što raduje. “Ali raduje odlučnost sustava da se takvog kukolja rješavamo i da tu nema pardona prema bilo kome”, zaključio je Božinović.

Pročitajte i ovo

AKO PIJEŠ...

Dvojica zbog pijanstva ostali bez vozačke