Radio Mrežnica
NATJECANJE Podijeli

Međužupanijsko natjecanje frizera u MIOŠ-u: prilika za usavršavanje zanata

13 učenika se bori za titulu najboljeg i odlazak na državno natjecanje u Veliku Goricu

Karlovačka Mješovita industrijsko – obrtnička škola bila je danas domaćin Međužupanijskog natjecanja frizera.

Ukupno 13 učenika završnih razreda strukovnih škola iz Buja, Opatije, Pule, Ogulina i Karlovca natjecalo se u dvije discipline – muška i ženska frizura, ali osim praktičnog ocjenjuje se i poznavanje teorije.

– Izrađuju dnevne ženske frizure i svadbene frizure. Kod muških frizura prvi rad je dnevna kare frizura, a drugi ulična moda na muškarcima sa šišanjem. Gleda se kreativnost, nema nikakvih dodataka u kosi, rade samo s fenom i četkom, pojašnjavaju članovi povjerenstva.

Natjecanje je odlična prilika učenicima da se međusobno uspoređuju, ali i dodatno motiviraju za usavršavanje svog frizerskog zanata. Iako se čini da frizera ima na svakom ‘ćošku’ ovo zanimanje ipak nije suficitarno. Potvrdila je to za Radio Mrežnicu i ravnateljica MIOŠ-a Snježana Erdeljac.

– Kada tražite na tržištu rada frizera ne možete ga naći tako da ćemo u plan upisa staviti 18 frizera za sljedeću školsku godinu i nadamo se da će nam to županija odobriti. Mislimo da je to za Karlovačku županiju odnosno grad Karlovac, jer imamo frizere i u Ogulinu, to nije prevelik broj.

Po dvoje najboljih iz svake discipline s današnjeg natjecanja odlaze na državno koje će se u travnju održati u Velikoj Gorici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More