Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Život ŽIVI BILI PA VIDJELI Podijeli

Meteorolozi najavljuju snježne oborine, najviše u Gorskom kotaru

Do utorka ujutro u gorskoj Hrvatskoj očekuje se i stvaranje snježnog pokrivača od 5 do 15 cm

Oblačno, kišovito i vjetrovito bit će u ponedjeljak u cijeloj Hrvatskoj, s time da će u kopnenom dijelu zemlje kiša prelaziti u susnježicu i snijeg.

Susnježica i snijeg ponajprije se očekuju u Međimurju i Hrvatskom zagorju, a poslijepodne i u ostalim djelovima kopnene Hrvatske, prognoza je DHMZ-a.

Do utorka ujutro u gorskoj Hrvatskoj te u gorama središnje i istočne Hrvatske očekuje se i stvaranje snježnog pokrivača od 5 do 15 cm, a iznad 700 m nadmorske visine moguće i preko 20 cm, osobito u Gorskome kotaru, te na području Velebita i Kapele. Tanji snježni pokrivač mogao bi nastati i u nizinama, pogotovo središnje Hrvatske.

Najviše oborine će u ponedjeljak pasti na sjevernom Jadranu te u gorju gdje će dio te količine biti u obliku snijega, a oborina će mjestimice biti obilna, ponajprije na širem riječkom području.

U središnjoj i gorskoj Hrvatskoj, te osobitno na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji, oborine će biti obilne, a moguće su i nevere. U unutrašnjosti će puhati umjeren, a na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, dok će u gorju prijepodne puhati jugozapadni.
Na Jadranu će jako jugo na sjevernom i srednjem dijelu poslijepodne okrenuti na jugozapadnjak pa na buru koja će u noći jačati, piše u prognozi DHMZ-a koji je za područje većeg dijela Hrvatske izdao žuti i narančasti meteoalarm zbog obilnih oborina i jakog vjetra.
Osim snijega i kiše, probleme će stvarati i jaka i olujna bura koja će trajati od ponedjeljka navečer sve do četvrtka uz postupno slabljenje. Najviše problema s burom bit će na već poznatim lokacijama podno Velebita.
Nakon razvedravanja u utorak, sredinom tjedna treba očekivati i zamjetnu jutarnju hladnoću uz vrijednosti temperature znatno niže od uobičajenih za početak prosinca. Ujutro će najhladnije biti u gorju zbog snijega na tlu s temperaturom moguće i nižom od -10 stupnjeva, a u nizinama ispod -5 stupnjeva, uz veliku vjerojatnost poledice.

Pročitajte i ovo

KAKVA DJEVOJKA!

Katarina (24) se vratila iz Njemačke u domovinu: Život u Hrvatskoj je blagoslov, naše vrijednosti ne mogu se usporediti sa životom u tuđini, meni su bitne jednostavne stvari