Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Život MICROBIT RAČUNALA Podijeli

Microbit računala u Donjoj školi pun pogodak: Učenici uče i programiraju punom parom

Učenici su ih dobili u sklopu STEM projekta Nenada Bakića

Šestaši Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” već nekoliko mjeseci ima sjajnu priliku u vrijeme škole, ali i u slobodno vrijeme, koristiti micro-bit računalo.

Svaki je učenik početkom školske godine dobio svoje računalo u sklopu STEM revolucije odnosno projekta poduzetnika Nenada Bakića. Ideja je da ga koriste što više  u nastavi jer pruža brojne mogućnosti. Šestaši iz Donje škole koriste ga u matematici, biologiji, glazbenoj i likovnoj kulturi, tehničkoj kulturi, hrvatskom jeziku, informatici, fizici, tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi. Ovisno o afinitetima učitelja, neki programiraju više, neki manje.

– Najčešće ga na informatici isprogramiramo da „glumi“ kockicu za bacanje,kao ona u igri Čovječe ne ljuti se, odmah smo ga isprobali kada smo obilježavali Dan sigurnijeg Interneta, a koristimo ga i u poznatoj igri „kamen-škare-papir“, dok u igri „križić-kružić“ uparimo 9 micro:bitova te dva učenika igraju u paru, kažu u školi.

Micro bit računalo osim na “običnim” satovima, ipak više upotrebljavaju na dodatnim satovima informatike.  U planu im je da ih isprogramiraju tako da se pomoću njih može rješavati kviz znanja kroz ponavljanje onog što se uči na satu.Bude li sve kako žele, tako bi pomogli i učenicima i učiteljima u usvajanju gradiva.

O cijelom projektu planiraju snimiti i film, pa se donacija od 20 microbitova već sad pokazuje kao pun pogodak u razvoju znanja mladih Dugorešana.

Pročitajte i ovo

RAZLOG VIŠE ZA ZAUSTAVLJANJE

Nakon McDonald’sa na odmorištu Vukova Gorica otvoren i Fresh Corner