Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Crna kronika SVE IH JE VIŠE Podijeli

Migranati sve više danju na cestama: Grupe na potezu od Fratrovci do Vukove Gorice, provala i šteta sve više

Kuće i vikendice se “ispreturaju” u potrazi za novcem, a nakon toga unerede

Ilegalni migranti sve se više kreću našim cestama i krajevima usred bijela dana, a veća grupa njih jučer je viđena na potezu od mjesta Fratrovci prema Vukovoj Gorici.

Dok su na početku svojih ilegalnih putovanja uglavnom to činili noću, a danju se skrivali, sada se skrivaju sve manje, a građani ih viđaju sve više. Jedna takva grupa viđena je jučer između 12 i 14 sati na dijelu stare državne ceste prema Rijeci, točnije paralelno uz rijeku Kupu koja je i granica Hrvatske i Slovenije. Da policija ima pune ruke posla s migrantima nije tajna jer gotovo ne prođe dan, a da na ovom dijelu policijska vozila i policajci nisu u akciji pretraživanja terena i hvatanja ilegalaca.

Iako u policiji o tome uopće ne izvještavaju, migrantski val nimalo ne jenjava, a naše područje i dalje je na udaru ilegalaca s područja Bliskog istoka, sjeverne Afrike te Azije. Svjedoče o tome i brojne provale u kuće i vikendice čiji vlasnici gotovo svakodnevno pronalaze tragove nasilnog ulaska u te prostore. U pravilu ti prostori nakon provala migranata ostaju uneređeni, kuće i vikendice su “ispreturane”, a novac nestaje.

foto ilustracija Bosiljevo, migranti u svibnju 2018.

Pročitajte i ovo

Nikad nije položi vozački

68-godišnjak u Mrežničkom Varošu uhvaćen pijan na neregistriranom i neosiguranom traktoru. Ide u zatvor