Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Crna kronika NAKON TJEDAN DANA Podijeli

Migranti odvezeni autobusima u halu kladuškog poduzetnika, Maljevac otvoren od 18 sati

Nakon tjedan dana blokade, granični prijelaz koji život znači Bosancima ponovno otvoren

Migranti s graničnog prijelaza Maljevac koji su ovdje proveli gotovo tjedan dana danas poslijepodne odvezeni su autobusima i to najvjerojatnije u halu jednog kladuškog poduzetnika koju im je on ponudio kao smještaj.

Premještaj migranata počeo je nakon 15 sati, a u pet autobusa stali su svi oni koji su zadnjih dana kampirali i boravili na stotinjak metara od hrvatske granice. Upravo zato jer granica nije bila sigurna, odnosno nisu bili sigurni putnici i vozila koja bi na taj način ovdje prometovala, prijelaz je bio zatvoren s hrvatske strane. Nakon provjere i nakon micanja migranata, očekuje se da će Hrvatska otvoriti granični prijelaz, a najavljeno je otvaranje za 18 sati.

Zatvoreni prijelaz u tjedan dana donio je velike glavobolje Kladušanima, od poduzetnika pa do onih koji iz Kladuše odlaze na posao u Hrvatsku, Sloveniju i Austriju. U trgovinama je pao promet, grad je opustio, kupaca nije bilo, pa su kladuški poduzetnici digli glas u obranu svojih prava, ali i prava na normalan život svih Kladušana. Jedan od njih, kako kažu informacije s terena, ponudio je svoju halu za njihov smještaj, sve kako bi se situacija rasčistila i ponovno omogućio neometan protok robe i putovanje ljudi.

 

Pročitajte i ovo

SAMOZAPALJENJE

Zapalio se automobil na silasku s odmorišta u Vukovoj Gorici