Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Crna kronika SVE IH JE VIŠE Podijeli

Migranti “zapeli” na rijeci Kupi, na ničijoj zemlji, nedaleko od Rima

Šume, ceste i puteljci puni ilegalaca

Iako se u javnosti stječe dojam da migrantski val nije zabrinjavajući, brojni građani na području Karlovačke županije te Gorskog kotara svjedoče upravo suprotno.

Nema dana, a ni noći da kroz mjesta i sela ne prolaze grupe onih koji ilegalno putuju kroz Hrvatsku, a onda i njenu granicu žele prijeći na isti način. Migrantski val kroz Karlovačku županiju počeo je prije godinu dana i od tada ne staje. Naprotiv, migranata je sve više, sve je više provala i devastacija objekata u kojima migranti prespavaju, a ostave ih u stanju kao da je “pala bomba”.

Jučerašnji slučaj ilegalnog prelaska granice dignuo je na noge i slovenske i hrvatske nadležne službe jer su migranti zapeli na tzv. ničijoj zemlji i to usred rijeke Kupe.

Sve se dogodilo ispod mjesta Rim, na području Vrbovskog i to u ranim jutarnjim satima. Skupina njih našla se na jednom “otoku” usred Kupe i odatle više nisu mogli ni naprijed ni natrag. Uz policiju na terenu su bili i članovi HGSS-a.

Koliko je migranata točno bilo i odakle su nije poznato, jesu li ih preuzeli Slovenci ili naši također se ne zna, no ovo je još jedna epizoda u dugoj i mučnoj trakavici migrantskog vala kroz Hrvatsku i naše krajeve.

foto:ilustracija

 

Pročitajte i ovo

SLUŽBENA INFORMACIJA

Policija: Nismo kažnjavali vozače u Dugoj Resi zbog kutije prve pomoći