Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac PROVJERITE Podijeli

Migrena, pretilost, vrtoglavice, upale sinusa: Može ih uzrokovati intolerancija na hranu

U Karlovcu testiranje intolerancije na hranu 2. rujna u hotelu Korana – Srakovčić

Patite od migrena, nadutosti, dermatitisa ili ste pretili možda je za vaše tegobe “kriva” hrana točnije intolerantnost na hranu.

To nije ni trovanje hranom niti alergija na hranu. Kod intolerancije nema brze uzročno-posljedične reakcije. Simptomi se mogu pojaviti nakon nekoliko sati ili dana nakon što ste konzumirali određenu vrstu hrane ili sastojak hrane koji je vaš imuno sustav prepoznao kao neprijatelja.

Često i dugotrajno konzumiranje hrane koju ne toleriramo može dovesti do tegoba

Pri tom se stvaraju antitijela koja hvataju antigene što rezultira formiranjem imunokompleksa. Ako hranu koju ne tolerirate jedete rijetko problema neće biti, nastat će u slučaju ako hranu na koju ste intolerantni jedete često.

– Tijekom vremena će doći do oštećenja sluznice crijeva što rezultira nagomilavanjem imunokompleksa u različitim djelovima tijela. Ovisno o “ahilovoj tetivi” svake osobe, doći će do pojave simptoma u različim organima ili organskim sustavima: zadržavanje vode i porast tjelesne težine, kronična upala zglobova, tegobe u funkciji probavnog sustava, umor, migrene, upala sinusa… Kliničke manifestacije intolerancije na hranu su nejasne i nepredvidive te variraju od osobe do osobe, pojašnjavaju stručnjaci.

Testiranje u Karlovcu

Oni koji prepoznaju simptome poput grčeva u trbuhu, nadutost, mučninu, vjetrove, proljev, zatvor ili imaju kožne osipe, suhu kožu, svrbež, urtikarije, dermatitis, ekcem, akne, psorijazu, pretili su ili pak imaju respiratornih problema ili glavobolje, migrene, vrtoglavice, hiperaktivni su ili depresivni u Karlovcu će moći napraviti test intolerancije na hranu.

Testiranje organizira CENTAR VIRTUS u srijedu, 2. rujna u Hotelu Korana-Srakovčić u Karlovcu. Predbilježbe su na 091 4545-815.

Pročitajte i ovo

PRIJEVARA SVE VIŠE

Nikad kraja lažnim mailovima o povratu poreza: Ogulinki “očistili” račun, a i zadužili ju i s novim zajmovima