Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Sport PARA TAEKWONDO Podijeli

Mihael Močilac osvojio zlatnu medalju na Europskom para taekwondo prvenstvu u Bariju

Bio je jedini natjecatelj u kategoriji P32 Demo, ali je svojom izvedbom tehničkih formi ostavio sjajan dojam na suce.

Mihael Močilac, član Taekwondo kluba Prana iz Karlovca, osvojio je zlatno odličje na Europskom para taekwondo prvenstvu održanom u talijanskom Bariju.

Močilac se natjecao u tehničkim formama, a bio je prijavljen u kategoriju P32. Međutim, kako je u toj kategoriji bilo još pet natjecatelja starijih od 30 godina, a on je učenik šestog razreda osnovne škole i bio je najmlađi sudionik Europskog prvenstva, organizatori su ga prebacili u posebnu kategoriju P32 Demo. Tu je, kao jedini natjecatelj, osvojio zlatno odličje.

Svoj sportski put Mihael je započeo u rujnu 2018. godine. Obzirom ima specifični zdravstveni problem koji uzrokuje senzorno-motoričke poteškoće te je od velike važnosti da se bavi nekom fizičkom aktivnošću, započeo je treninge u grupi s teškoćama u razvoju u karlovačkoj Prani. Vrlo brzo je pokazao iznimni talent za izvođenje tehničkih formi i počeo ostvarivati zapažene rezultate na manjim turnirima.

Osvojenim zlatnim medaljama na svih pet kriterijskih turnira, 1. Zelina para taekwondo openu, Prvenstvu Hrvatske u para taekwondou, Friendly para taekwondo openu, 1st Infodom para taekwondo openu i Otvorenom prvenstvu Hrvatske u para taekwondou, osigurao je nastup na Europskom para taekwondo prvenstvu. Odradio je pripreme te 28. listopada s hrvatskom para taekwondo reprezentacijom i u pratnji roditelja otputovao u Bari, a svojom izvedbom na europskoj smotri ostavio je sjajan dojam na suce.

Pročitajte i ovo

NOVE PROMJENE

Stolnotenisačice, kuglačice i kuglači ipak prekidaju natjecanje, Ministarstvo ih svrstalo među individualne sportove