Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Županija U TVORNICI ORUŽJA Podijeli

Milanović u HS Produktu: Nakon Sumameda, ovo je naš drugi najbolji uspješni proizvod na svjetskom tržištu

U 30 godina stvoren je svjetski brend, smatra predsjednik

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je danas karlovačku tvornicu oružja HS Produkt i nije štedio komplimente na račun ove uspješne tvrtke.

Nakon Plive i Sumameda ovo je možda druga naša stvar po uspješnosti i plasmanu na svjetsko tržište, rekao je Milanović koji je HS Produkt posjetio prije nekoliko godina, tada kao premijer.

-Puške ste vidjeli i na hrvatskim vojnicima, a iako će neki podići obrve jer ova tvornica proizvodi ubojna sredstva, ovo je uz sumamed odnosno azitromicin koji je globalni proizvod hrvatske pameti, možda druga stvar što se tiče uspješnosti i plasmana proizvoda na američko i svjetsko tržište. Ovi se pištolji u SAD-u prodaju više nego Heckler&Koch, rekao je Milanović. Kaže da je u 30 godina od ove tvrtke stvoren svjetski brend bez državne pomoći.

Predsjednik kaže kako je ovdje razina automatizacije velika, ne radi puno ljudi, ali plaća se velik porez od čega društvo ima koristi, ogromni su to uspjesi, a radilo se i tijekom korone.

Upitan što je s planovima o pokretanju tvornice streljiva, predsjednik kaže da ne bi bilo dobro da o tome govori jer u tom ne učestvuje. -Možda nije uvijek dobro sve proizvoditi. I njima se isplati neke stvari više uvoziti, ako imaš dovoljno pameti da to sklopiš ovdje, smatra Milanović.

Vlasnici su razmišljali “out of box”, kaže predsjednik i žao mu je što je njihov uspjeh iznimka, a podsjetio je i da su prije 9 godina završili u pritvoru, ali su pušteni nakon dva dana. -Ovo je jako uspješna firma i sjećam se kad su mi prije 30 godina objašnjavali da je razvoj ovako nečeg u Hrvatskoj nemoguć, ali dogodio se zahvaljujući načinu razmišljanja vlasnika i menadžera što je dovelo do uspjeha.

Pročitajte i ovo

ANKETE

Prve izlazne ankete: HDZ-u 61, Restartu 44, Domovinskom 16, Možemo 8, Most 8, Pametno i Fokus i SSIP 1