Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac Video POSTANI POLICAJAC Podijeli

Ministar u Karlovcu: Policijska škola ove godine upisuje 600 kandidata.

Javnim prezentacijama privlači se kandidate za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za policijski posao

Policijski posao je častan, a da bi ga radilo što više mladih Policijska akademija i Policijska škola “Josip Jović” ove ga godine po prvi puta javno prezentiraju srednjoškolcima u svim županijama.

Danas u Karlovcu, u dvorani Ekonomsko-turističke škole karlovački srednjoškolci su mogli vidjeti sve rodove hrvatske policije od krima, specijalne, prometne, granične policije, krim tehnike. Obišla ih je i predsjednica Grabar Kitarović u pratnji ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

– Prikazujemo im ono što policijski posao jest. On je s jedne strane i zahtjevan, ponekad je i opasan međutim on je prije svega častan i atraktivan, rekao je novinarima ministar Božinović.

Ove godine bit će upisano 200 polaznika više nego lani.

– Prošle godine je bilo 400, ove godine 600 polaznika iz cijele Hrvatske. Mislimo da nije problem i da ćemo dostići taj broj.

Prvi put je promijenjen i rok za prijavu na natječaj. Sada je u srpnju, nakon što srednjoškolci maturiraju.

– Ove godine maturanti ne moraju kao do sad, čekati godinu dana da bi se prijavili u policiju već policija čeka njih, Policijska škola čeka njhi kad završe srednju školu, naglasio je ministar.

Na natječaj će se moći javiti svi oni koji su završili srednju školu u četverogodišnjem trajanju, hrvatski su državljani, mlađi su od 28 godina i imaju želju postati policajac ili policajka. Nakon školovanja i vježbeničkog staža kandidati će dobiti posao u policiji na pet godina.

Pročitajte i ovo

SUPER ZABAVA

Uzbudljiv vikend pred nama: Stiže Vlatko Stefanovski, Duo Hojsak & Novosel, ali i balet iz Rijeke