Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Županija NATJEČAJI ZA OTPAD Podijeli

Ministar Ćorić: Iduće godine početak radova na Babinoj gori, do tad nabava kanti, izgradnja sortirnica i reciklažnih dvorišta

Do kraja ove godine za Babinu goru odluka o financiranju, projekt se procjenjuje na 25 milijuna eura

Ministarstvo zaštite okoliša ove godine će raspisati natječaje za nabavu svega potrebnoga da bi se u Hrvatskoj započelo s cjelovitim razvrstavanjem otpada.

Karlovačka županija, njeni gradovi i općine aktivno sudjeluju na tim natječajima, kaže ministar Tomislav Ćorić i očekuje da će tako i nastaviti.

– Do kraja godine očekujemo prijavu još šest jedinica lokalne samouprave za reciklažna dvorišta u Karlovačkoj županiji, otvoren je natječaj za edukativne i informativne aktivnosti, otvoren je natječaj za spremnike. U narednom razdoblju otvorit ćemo natječaj za izgradnju sortirnica…

Da bi priča o zbrinjavanju otpada u karlovačkoj županiji bila zaokružena nedostaje Centar za gospodarenje otpadom na Babinoj gori. Gradnja još nije započela, ali mogla bi uskoro, kaže Ćorić.

– Do kraja ove godine očekujemo donošenje odluke o financiranju ovog projekta. Govorimo o projektu vrijednom do 25 milijuna eura. Dakle, iduće godine bi trebali krenuti radovi na Babinoj gori, to je ono što mi očekujemo u Ministarstvu. U ovom trenutku, prema stadiju u kojem se ovaj projekt nalazi, vjerujemo da je to objektivno i realno, zaključio je Ćorić.

Pročitajte i ovo

ZA MLADE OBITELJI

16 mladih obitelji dobit će od 45 do 80 tisuća kuna za stambeno pitanje na ruralnim područjima Karlovačke županije