Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija PRVI VODOVOD PRI KRAJU Podijeli

Ministar Ćorić u Bukovlju: Svaki metar mreže javne vodoopskrbe u Hrvatskoj jedna je mala pobjeda

Obišao je gradilište prvog vodovoda između Mrežnice i Korane

Za dva mjeseca oko 150 kućanstava u Bukovlju dobit će svoj prvi vodovod jer pri kraju je izgradnja ukupno 9400 metara cjevovoda. Gradilište i malo naselje u općini Generalski Stol danas je obišao i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

-Svaki novi metar mreže javne vodoopskrbe u Hrvatskoj, a ovdje će ih biti više od devet tisuća je jedna mala pobjeda, naglasio je.

– Danas dobiti vodu je informacija koju smo morali komunicirati prije vjerojatno 30 ili 40 godina, međutim dolaskom u Ministarstva zaštite okoliša i energetike susreo sam čitav niz ovakvih situacija. Upravo zbog toga smo u proteklih nekoliko godina pokrenuli čitav niz projekata izgradnje vodnokomunalne infrastrukture, kroz aglomeracije i projekte u manjim jedinicama lokalnih samouprava koje ne ulaze u veće aglomeracije. Mislim da smo na taj način napravili veliki iskorak za žitelje pojedinih općina i gradova, ali i za cijelu Hrvatsku, dodao je Ćorić.

Voda će do Bukovlja stizati iz 18 km udaljenog Novigrada na Dobri

Projekt je vrijedan 5,1 milijuna kuna. S 80 % sufinanciraju ga Hrvatske vode, a preostalih 20 % Općina. Do sad je izgrađeno 8600 metara vodovoda i treba još dva mjeseca da bude završen. Bukovljani će vodu piti iz 18 kilometara udaljenog vodocrpilišta u Novigradu na Dobri.

-Radi se o vodovodu, jednom od rijetkih prijelaza preko rijeke Mrežnice, koji se sada povezuje na vodoopskrbni sustav Duge Rese. Dužina vodovoda je 9400 metara i na ovom području između rijeka Mrežnice i Korane nije bilo niti jednog metra vodovoda niti jedna od ovih kuća niti do danas nije opskrbljena vodom. Bez obzira na to, što je posebno značajno, tu nije pao broj stanovnika, i dalje živi jednaki broj, naglasio je direktor Komunalnog Duga Resa Ivan Klokočki.

Pojasnio je da će vodovod u Bukovlju biti osnova za povezivanje lokalnih vodovoda na području od 20 kilometara uz Mrežnicu i Koranu.

Pročitajte i ovo

HITNO ZA VOJNIĆ

Vojnić bi trebao dobiti hitnu početkom druge godine