Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac NAKON DRŽAVE GRAD Podijeli

Ministar G. Marić Karlovcu darovao i cijelo odlagalište otpada na Ilovcu

Sada kada Grad ima pravo gradnje moći će lakše povlačiti novac za sanaciju odlagališta, izgradnju sortirnice i još niza drugih sadržaja

Grad Karlovac od danas je stopostotni vlasnik 18 hektara prostora odlagališta komunalnog otpada Ilovac.

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnk Damir Mandić potpisali su ugovor o darivanju nekretnine kako bi Grad i tvrtka Čistoća mogli provesti projekt sanacije odlagališta te izgradnju sortirnice.

– Da bismo uopće promišljali o nekim aktivnostima poput izgradnje sortirnice, izgradnji pogona za reciklabilni građevinski otpad ovo zemljište mora biti naše vlasništvo, rekao je Mandić objasnivši da Grad i Čistoća imaju pravo građenja na cijelom deponiju što do sad nije bio slučaj.

– Mi u Ministarstvu smo na raspolaganju uvijek za ovakve projekte i za staviti u funkciju i trajno naći rješenje za 177 tisuća kvadrata koji do sada nisu bili u funkciji, a sad postaje vlasništvo Grada i može razvijati i realizirati strategiju gospodarenja otpadom na svom području na dobrobit svih koji ovdje žive, dodao je ministar Marić.

Do sad je u sanaciju Ilovca u nekoliko faza uloženo oko 30 milijuna kuna, a cijeli projekt vrijedan je 37,5 milijuna kuna.
Osim sortirnice, na prostoru Ilovca Grad će urediti i parkiralište za kamione kako bi oni, posebno zimi, imali primjereno mjesto za zaustavljanje.

Nakon darovanja vojarne Luščić i danas odlagališta Ilovac, Ministarstvo državne imovine Gradu Karlovcu još planira darovati 14 državnih stanova, zgradu u Haulikovoj. Grad će, najavio je Mandić, od države zatražiti i preostali dio vojarne Luščić, a započet će se i pregovori zajedno s Općom bolnicom Karlovac dadržava ustupi određeni broj stanova za bolnički stručni kadar.

 

Pročitajte i ovo

KARLOVAC U RADOVIMA

Sutra ponovno otvoren najkraći put iz Rakovca u Grabrik, ostali radovi trajat će nešto duže