Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Hrvatska TĆ U KARLOVCU Podijeli

Ministar gospodarstva s Dubovca: “Vlada može utjecati na dodatne mjere za očuvanje standarda građana.Nadamo se da će se situacija smiriti”

Pivovaru je pohvalio kao primjer onog što hrvatskom gospodarstvu treba nakon obilaska svih pogona

Ne možemo utjecati na globalne uvjete i prosjek cijena, ali možemo na dodatne mjere za očuvanje standarda naših građana i normalno funkcioniranje gospodarstva.

Poručio je to danas iz Karlovca ministar gospodarstva Tomislav Ćorić tijekom posjeta pivovari.

Kazao je da ovo što se događa i na tržištu goriva, već i plina te struje je posljedica izvanrednih okolnosti na istoku Europe i ruske agresije, pa potcrtao kako se nadaju da će se situacija smiriti. – Nadamo se da će patnja ukrajinskog naroda prestati, a onda time i ekonomski učinci koji će smiriti tržišta u Europi i svijetu.

Podsjetio je da je Vlada jučer donijela set mjera kojima taj udar cijena žele barem djelomično umanjiti. Govorio je i o dolasku ukrajinskih izbjeglica. – Na njih nikad nećemo gledati kao teret, muku i trošak jer smo i sami pred 30 godina živjeli isto, rekao je Ćorić. Zato Vlada čini sve da ljude koji stižu zbrine na najbolji mogući način. Dodao je da se nada da ova katastrofa neće trajati dugo i da će se ljudi vratiti kućama prije. Ipak, naše tržište rada spremno je prihvatiti te ljude, a to će se događati i u drugim europskim zemljama, kazao je Ćorić.

Inače, u Karlovcu, odnosno pivovari Ćorić je danas obišao sve pogone,pohvalio rad tvrtke, čestitao na dosadašnjim ulaganjima, ukupno 300 zaposlenih u Heinekenu Hrvatska i 120 njih u Karlovcu. Ministar je kazao da je u Karlovcu vidio ono što Hrvatskoj treba, zelena tranzicija, digitalizacija i kružno poslovanje. Inače, Pivovara je u zadnjem desetljeću u zelene projekte uložila 10 milijuna eura.

(L. Grčić)

Pročitajte i ovo

BIVŠI PREDSJEDNIK

Papa je najbolje sagledao cijelu situaciju oko Ukrajine, sve se na kraju vrti oko plina