Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac SAD JE I SLUŽBENO Podijeli

Ministar Marić o vojarni Luščić: Prostor iz kojeg se sijala smrt od danas postaje prostor života

Država je Gradu Karlovcu od ukupnih 160.000 kvadrata darovala 104.000 kvadrata bivše vojarne. Preostali prostor će biti prodan na natječaju ako se pokaže da Grad i Županija za njim nemaju potrebe

Vojarna Luščić, točnije dvije trećine toga prostora, od danas je i službeno u rukama Grada Karlovca.

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Damir Mandić pod budnim okom župana Damira Jelića potpisali su ugovor o darovanju nekretnine.

-Prostor s kojeg se sijala smrt i ubijali Hrvati, prostor iz kojeg je izvirao prijezir prema Karlovcu, Hrvatskoj i svim Hrvatima od danas postaje prostor života. Znači, prostor koji je uništavao živote postaje klica života, prostor afirmacije mladih, poduzetništva i dobit će lice gotovo jednog malog grada, rekao je ministar Marić.

– Sam ovaj ugovor je korak da sve ono što smo pripremali napokon i krene, naglasio je gradonačelnik, a župan dodao:

– Danas je ovo značajan trenutak zbog svega onoga što slijedi, a slijedi jedan ozbiljan urbanistički natječaj međunarodnog karaktera.

Rezultati tog natječaja, na kojem će biti ponuđena rješenja za svih 160 tisuća kvadrata prostora bivše vojarne, trebali bi biti poznati krajem godine. Grad će tada imati stručnu podlogu za izradu Urbanističkog plana uređenja čija će pak izrada potrajati još godinu dana.

Grad je od danas vlasnik 104 tisuće kvadrata vojarne. Preostalih 55 tisuća država je zadržala u svom vlasništvu. Na pitanje što tamo planiraju, Marić je odgovorio da u ministarstvu uvijek postupaju na isti način.

– Sve što je potrebno za javne sadržaje i za potrebe Grada, Ministarstvo državne imovine i Vlada RH će na taj način i postupiti, a ako je za nešto za što nema potrebe onda ćemo raspisati natječaj i novi kupac će sukladno poslovnim planovima graditi tamo što se može graditi, pojasnio je ministar. Tako da ćemo najprije vidjeti ima li Grad ili Županija potrebe za tim ostatkom, ako ne mi ćemo vrlo skokro raspisati natječaj.

Pročitajte i ovo

SAMO MODERNO

Čistoća postavlja sunčanu elektranu na svojoj radionici, sami izdvojili novac za investiciju