Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Život DANAS U KARLOVCU Podijeli

Ministar Medved potvrdio: Od ponedjeljka se uvode nove mjere zaštite od korona virusa

Poučeni lekcijama iz Domovinskog rata nosimo se i s ovom krizom

Ova Vlada i Republika Hrvatska vodi rat protiv virusa i protiv panike, ponovio je riječi premijera Plenkovića ministar branitelja Tomo Medved u Karlovcu najavivši od ponedjeljka nove zaštitne mjere.

– Poziv je svima da zaista poduzemo sve da se ne širi panika, ali jednako tako da vodimo rat protiv posljedica koje epidemija nosi sa sobom. Jedina smo članica Europske unije koja je imala Domovinski rat u kojem smo proživjeli teške uvjete života. Tada smo se nosili s tim, s organizacijom zdravstvene skrb, opskrbe, života…, tako i danas, poučeni svim tim lekcijama iz Domovinskog rata, nosimo se i s ovom krizom – vodeći računa o sigurnosti zdravlja, ali jednako tako i o sprečavanju svakog oblika panike, rekao je Medved.

Stanje s korona virusom se prati i već u ponedjeljak bit će donesene nove mjere.

– Predsjednik Vlade je danas održao sastanak s predsjednicima parlamentarnih stranaka, sa Stožerom, obišao je infektivnu bolnicu “Fran Mihaljević”, dakle u svakom trenutku imamo nove informacije o stanju širenje korona virusa. U skladu s tim ćemo već u ponedjeljak, zasigurno, imati nove mjere koje će prvenstveno biti nastavak ovih mjera zaštite odnosno sprečavanja širenja. Isto tako, i onih mjera koje su vezane za pomoć sektorima koji imaju gubitke, između ostalog prometni sektor gdje su već sada vidljivi gubici, ali i drugi sektori koji uslijed korona virusa imaju ili će u dogledno vrijeme imati posljedice.

Pročitajte i ovo

SRAMOTNA SLIKA

Ugibalište u Dubravcima postalo divlje odlagalište otpada: Kredenci, čaše, televizori, čaše, nema čega nema