Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac ZBOG KORONE Podijeli

MIOŠ prva škola u Karlovačkoj županiji koja sutra počinje s on-line nastavom. Trajat će bar do 12. prosinca

Zbog 9 zaraženih učenika, njih 118 u samoizolaciji

Zbog najvećeg dnevnog porasta zaraženih i učenika koji su u samoizolaciji, karlovačka Mješovita industrijsko – obrtnička škola prelazi na online nastavu.

U jednom danu potvrđena je zaraza kod devetero učenika zbog čega je u samoizolaciji završilo pet razreda s ukupno 118 učenika.

-To je 31,4 posto naših učenika i meni je to zvonilo na uzbunu, kaže ravnateljica Snježana Erdeljac koja je nakon što su ovi podaci stigli odmah od Stožera i Županije zatražila dozvolu za prelazak na online.

Nema dokaza da se zaraza širi unutar same škole, ali Erdeljac ništa nije htjela prepustiti slučaju. Svojom odlukom, kaže, zaštitila je preostalih 256 učenika. Ova škola inače broji 374 učenika.

-Sljedećih devet dana, od 3. do 12. prosinca cijela škola nastavu će imati online. Očekujemo da će do tada biti poznato ima li još pozitivnih učenika, a oni koji će biti negativni moći će se vratiti u školu.

Ono što neće biti on-line je praksa izvan škole za učenike trogodišnjih zanimanja.

-Znači, trogodišnja zanimanja koja imaju dva dana u tjednu praksu kod svog poslodavca, imat će oni koji nisu u samoizolaciji.

 

Pročitajte i ovo

ŽIDOVI U KARLOVCU

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta: Jedan je to od najvećih zločina u povijesti čovječanstva