Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Karlovac Život Podijeli

Mir Božji, Hristos se rodi!

Najavljujući svete liturgije, karlovački paroh Slaviša Simaković naglašava da je Božić najradosniji praznik i najvažniji događaj u povijesti ljudskoj. – U pravoslavnoj crkvi sv. Nikole navečer, na badnje veče, je večernje bogosluženje. Poslije toga bit će podjela poklona za najmlađe, i osvećenje i dijeljenje badnjaka. Na sam Božić svetu arhijerejsku liturgiju služit će episkop gornjokarlovački g. […]

Najavljujući svete liturgije, karlovački paroh Slaviša Simaković naglašava da je Božić najradosniji praznik i najvažniji događaj u povijesti ljudskoj.

– U pravoslavnoj crkvi sv. Nikole navečer, na badnje veče, je večernje bogosluženje. Poslije toga bit će podjela poklona za najmlađe, i osvećenje i dijeljenje badnjaka. Na sam Božić svetu arhijerejsku liturgiju služit će episkop gornjokarlovački g. Gerasim. HRT će od 9 sati uživo prenositi ovu arhijerejsku liturgiju tako da se nadamo da će biti veći broj vjernika, kao što to i priliči ovom velikom događaju – kazao je Simaković.

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti jerej je i uputio čestitke mira i ljubavi, ‘moleći se milostivom Gospodu da na njih izlije izobilje svoga milosrđa i obaspe ih svakovrsnim dobrima’. 

Upravo događaj Kristova rođenja – nastavlja Simaković – sabire sva nadanja i iščekivanja ljudska, kroz sve vjekove koji mu prethode, kao i vjeru svih kasnijih vjekova, do danas i do vječnosti.
– Svim ljudima upućujući ovu božićnu čestitku i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti, pozdravljamo ih radosnim božićnim pozdravom: Mir Božji! Hristos se rodi! Vaista se rodi – čestitao je paroh Simaković.

Pročitajte i ovo

OVO JE BILO BRZO

Mandić: Skinut ćemo točku o imenovanju vijeća za potrošače, nije to kozmetika