Miris domaćeg kruha i plodovi zemlje kao dio svakodnevog učenja u Prirodoslovnoj školi u Karlovcu
Dani kruha još su jednom podsjetili koliko je ljepote u jednostavnim stvarima
Tradicionalnu manifestaciju “Dani kruha” obilježavaju mnogi, a oni kojima je to i dio budućeg zanimanja i života su i učenici Prirodoslovne škole Karlovac koji se obrazuju za zanimanje poljoprivredni gospodarstvenik kao i članovi sekcije “Šporet volim”.
Tako su članovi „Šporet volim” Učeničke zadruge „Rode” priredili bogat i raznolik stol ispunjen mirisima domaćeg kruha, zlatnih kiflica s feta sirom i svježe pečenih krafni. Posebnu pažnju privukao je domaći, zdravi namaz od lješnjaka i kikirikija, pripremljen s ljubavlju i brigom za zdravu prehranu.
Učenici su prostor oplemenili i izložbom raznobojnog povrća, umjetnički aranžiranog u pletene košare i tradicionalno emajlirano posuđe, na stolnjacima koji podsjećaju na tople, obiteljske kuhinje prošlih vremena.
Ovim događajem učenici 2 h razreda Prirodoslovne škole Karlovac koji se obrazuju za zanimanje poljoprivredni gospodarstvenik – Puškarić Aleksandra, Obrovac Luka, Klobučar Klara, Bendeković Lea i Begić Marija, zajedno sa svojom mentoricom Svjetlanom Rogoz – Klasan pokazali su zahvalnost za plodove zemlje, trud čovjeka i dar zajedništva koji nas povezuje.
Dani kruha još su jednom podsjetili koliko je ljepote u jednostavnim stvarima – mirisu kruha, šarenilu prirode i radosti dijeljenja, kažu u Prirodoslovnoj školi.