Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život PRVE DRAGOVOLJKE Podijeli

Mirjana (67) prva je u Karlovačkoj županiji primila cjepivo: Danas cijepljeno 10 osoba

Nakon nje cijepila se 83-godišnja Ana Mihalić

U točno 9:30 u Karovačkoj županiju stiglo je prvih 305 doza cjepiva protiv koronavirusa. Samo sat kasnije primila ga je prva osoba – 67-godišnja Mirjana Barić iz obiteljskog doma za starije Zlatna jesen u Grabriku.

Neće grom u koprive, rekla je nakon što je primila cjepivo.

-Cijepila sam se zato što ako me korona uhvati onda ću stradati jer imam tolike bolesti koje ona jako voli pa ću se ja cijepiti i onda valjda neće. Svima bih preporučila da se cijepe i da budu odgovorni.

Odmah nakon Mirjane cijepila se 83-godišnja Ana Mihalić, pa 86-godišnja Sofija Rotov i tako redom.

-Cijepila sam se za budućnost. Neka se cijepe svi, za dobro svih nas i za mlađe. Mi stariji pogotovo, rekla je Ana.

-Osjećam se dobro. Od mladosti se cijepim za sve za što se cijepilo i nikada nisam to imala. Ovo je bilo kao da ste me malo pecnuli, dodala je Sofija.

Zlatna jesen nije imala niti jednog zaraženog korisnika ni djelatnika

U ovom domu 16 je korisnika u dobi od 56 do 90 godina, a danas je cijepljeno njih 10. Cijepila ih je medicinska sestra Ivana pod budnim okom obiteljske liječnice Snježane Jurković.

-Nadam se da će im to pružiti bolji i mirniji, kvalitetniji život, da će se moći kretati jer ovo je jako teško psihički djelovalo na sve njih i rodbinu, a na kraju i na cijelu zajednicu, rekao je ravnatelj i vlasnik Ronald Poturica.

Od 305 doza koje su stigle za Karlovačku županiju 255 je distribuirano domovima za starije i nemoćne koji su “čisti” od koronavirusa. Ostale doze raspodijeljene su po zdravstvenim ustanovama poput bolnice ili Zavoda za hitnu.

Prvom cijepljenju protiv korone svjedočili su i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Branko Zoretić, županica Martina Furdek Hajdin i saborska zastupnica Nada Murganić. Svo troje s bedževima nacionalne kampanje “Brini o drugima – cijepi se”, poručili su – Ovo je tračak nade.

-Ovo je jedan korak ka pobjedi protiv pandemije. Sljedeće doze za područje Karlovačke županije dolaze u siječnju i nadam se da ćemo se nakon desetomjesečne pandemije vratiti u normalu, rekao je Zoretić.

-Mnogi se pozivaju na prava i na slobodu, međutim moramo govoriti o odgovornosti i isto tako imati na umu da sloboda pojedinca prestaje u trenutku kada ugrožava slobodu nekog drugog čovjeka, naglasila je županica Furdek Hajdin.

-Ovo je jedan od najboljih božićnih ili novogodišnjih poklona, dodala je Murganić.

Druga doza cjepiva stiže za dva tjedna

Druga doza cjepiva kojom će ponovo biti procijepljeni svi koji će se cijepiti danas i sutra, stiže za dva tjedna. Do kraja ožujka očekuje se oko 28 tisuća doza. To bi trebalo biti dovoljno da procijepljenost u Karlovačkoj županiji bude 70 posto.

Inače, od jučer je još 18 slučajeva zaraze koronavirusom u Karlovačkoj županiji. Šest osoba je preminulo.

Pročitajte i ovo

VAŠA VIJEST

Lokalna cesta do odmorišta u Vukovoj Gorici zarasla do iznemoglosti: Iz šume se “probijaju” znakovi