Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Sport TAEKWONDO Podijeli

Miroslav Brežan u Seoulu položio za 9. DAN u taekwondou

Glavni trener i osnivač Taekwondo kluba Duga Resa Nikola Car uspješno položio za 8. DAN

Predsjednik Taekwondo kluba Karlovac Miroslav Brežan, jedan od pokretača taekwondoa u ovom dijelu Europe, u Seoulu u Južnoj Koreji položio je za crni pojas 9. DAN i stekao najviše moguće zvanje u ovom sportu.

Na polaganju je bilo ukupno 11 kandidata, 10 za 8. DAN, među kojima je uspješno položio glavni trener i osnivač Taekwondo kluba Duga Resa Nikola Car, te Brežan kao jedini kandidat za 9. DAN. Kandidati su, osim iz Hrvatske, bili još iz Jordana, Egipta i Tajlanda, izvlačili su forme koje će izvoditi, a u ispitnoj komisiji su bila trojica eksperata za taekwondo. Uspješnim polaganjem za 9. DAN Brežan je postao tek sedmi ne-Azijat s ovim zvanjem u svijetu.

Brežan je bio reprezentativac Hrvatske i bivše Jugoslavije, trener državnih reprezentacija i momčadi koja je nastupila na Olimpijadi u Seoulu 1988. godine. Međunarodni je sudac prve klase, a 2009. godine u SAD-u je primljen u Kuću slavnih taekwondoa. Dobitnik je više nagrada, među njima i one za životno djelo, jer je sudjelovao u osnivanju pedesetak taekwondo klubova širom bivše države. 2013. godine imenovan je direktorom Kuće slavnih taekwondoa za Europu.

Pročitajte i ovo

STRELJAŠTVO

‘Policajci’ ekipno treći, Karlovčanke četvrte, Dugorešani peti, pojedinačno najbolji Vlado Cindrić sa četvrtim mjestom