Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Sport MAČEVANJE Podijeli

Mislav Ostarčević i Jakov Božić među 16 najboljih u Wroclawu, na jednom od najjačih svjetskih turnira za mlađe dobne kategorije

Božić je kod dječaka do 13 godina ubilježio 6 pobjeda i 3 poraza, a Ostarčević kod dječaka do 11 godina 6 pobjeda i 2 poraza.

Mladi članovi Mačevalačkog kluba Karlovac prošlog su vikenda nastupili u poljskom Wroclawu, na, uz pariški, najjačem svjetskom turniru za mlađe dobne kategorije, na kojemu su se za medalje borili borci iz 30 država s tri kontinenta. Najbolji rezultat ostvarili su Mislav Ostarčević i Jakov Božić, koji su se u svojim kategorijama plasirali među 16 najboljih.

U floretu za dječake do 13 godina bilo je 114 boraca. Božić je u skupini ostvario četiri pobjede i dva tijesna poraza te se plasirao u eliminacijski dio natjecanja, u kojem je prikazao odlične borbe. Posebno dojmljiva bila je ona za ulazak među 16 najboljih, u kojoj se sastao s predstavnikom Njemačke, protiv kojeg u skupini nitko nije osvojio niti bod. Božić je slavio rezultatom 12:8, no u sljedećoj borbi, za ulazak među osmoricu najboljih, poražen je od predstavnika Mađarske te je s ukupno šest pobjeda i tri poraza na koncu zauzeo 15. mjesto. U istoj kategoriji David Kruhek je s dvije pobjede prošao u eliminacijski dio natjecanja te na kraju zauzeo 77. mjesto.

Ostarčević je u floretu za dječake do 11 godina, u konkurenciji 85 boraca, u skupini ostvario četiri pobjede i jedan poraz. U eliminacijskom dijelu natjecanja ostvario je još dvije pobjede i turnir završio na 12. mjestu. U istoj kategoriji Leonard Baršić-Ilić također je u skupini ostvario četiri pobjede i poraz, ali je u prvoj eliminacijskoj borbi izgubio te zauzeo 35. mjesto.

U kategoriji dječaka do 15 godina Niko Adam ostvario je samo jednu pobjedu u skupini i osvojio 85. mjesto u konkurenciji 110 boraca.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

KUGLANJE

Mostanje 1949 obranilo naslov pobjednika Kupa Kuglačkog saveza Karlovačke županije