Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Karlovac PRVA RUNDA DOBIVENA Podijeli

Mjere pomogle: Karlovačko gospodarstvo izdržalo 6 mjeseci

Poslovalo se daleko iznad svih očekivanja pa porasli i prihodi u gradskom proračunu

Mjerama za pomoć gospodarstvu donesenim u ožujku Grad Karlovac je do lipnja odnosno sve do danas potrošio 7,2 milijuna proračunskih kuna. To je dalo rezultate – većina poslovnih subjekata uspjela se održati iznad vode i sačuvati svoje poslovanje.

-Karlovačko gospodarstvo je izdržalo ovih šest mjeseci od početka pandemije i to se vidi po prihodima u proračunu. Pogotovo veliki gospodarski sustavi u gradu Karlovcu su u ovih šest mjeseci uspjeli poslovati, čak daleko iznad očekivanja, odnosno onih predviđanja koje smo imali u ožujku. Mi ćemo u našem rebalansu povećati prihode od poreza i prireza. Činjenica je da će se nama proračun u odnosu na ovaj rebalans povećati zbog Poslovne zone Gornje Mekušje gdje smo uspjeli u ovih šest mjeseci uprihoditi 4,4 milijuna kuna dodatnih sredstava u odnosu na plan, rekao je danas gradonačelnik Damira Mandić.

Pred nama je, kako se najavljuje, teška jesen pa je najavio nastavka nekih mjera. Npr. obrtnici, prije svega uslužne djelatnosti moći će i dalje podnositi zahtjeve za sufinanciranje dezinfekcijskih sredstava. – Očito je da će ta mjera, koja iziskuje zaista stvarni trošak, prije svega obrtnicima i malim poduzetnicima i dalje biti na snazi, kaže Mandić.

Hotelima i dalje novi način obračuna komunalne naknade

Hoteli, koji su krizom izazvanom virusom najpogođeniji, i dalje će komunalnu naknadu plaćati po novim rješenjima

-Više im ne naplaćujemo po kvadraturi, nego se komunalna naknada naplaćuje sukladno zakonu u odnosu na 1,5 posto njihove dobiti. Tako da smo već u 2020. godini ovim hotelima omogućili da im komunalna naknada nije teret jer je očito da oni ove godine neće imati gotovo nikakvu dobit, pojasnio je Mandić.

Dodao je kako se Grad odrekao tri milijuna kuna komunalne naknade te da naplata tog nameta ide lošije nego prije.

– Dio građana i gospodarstva očito nije još u stanju podmirivati svoje obveze. Još nećemo pokretati ovrhe, svjesni smo situacije, pričekat ćemo.

Pročitajte i ovo

NOVA NAGRADA Z. DOMU

Andro Damiš osvojio nagradu za glumačka ostvarenja u Banja Luci