Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac PRIJEDLOG GRADA Podijeli

Mjere za ublažavanje koronakrize u Karlovcu ostaju do kraja ožujka

Situacija s koronavirusom neizvjesna, potpore poduzetnicima ostaju do 31. ožujka

Grad Karlovac će do kraja ožujka poduzetnicima produžiti mjere za ublažavanje posljedice koronakrize.

O tome prijedlogu da na snazi ostane oslobađanje plaćanja zakupnina za gradske poslovne prostore, da ugostitelji i dalje ne trebaju plaćati zakup javnih površina, a hotelijeri komunalnu naknadu, sutra će odlučivati Gradsko vijeće.

-S obzirom da je još uvijek neizvjesna situacija s koronavirusom, koja ima izraziti negativni utjecaj na naše gospodarstvo, prijedlog je da se te odluke produže do 31. ožujka, najavila je danas gradska pročelnica Daniela Peris.

Manje zakupnine i za poslovne prostore i zemljišta

No, to nije sve. Predlaže se i smanjenje visine zakupnina za poslovne prostore  i zemljište u vlasništvu Grada Karlovca.

-Cilj ove mjere je da se na ovaj način olakša i očuva posloanje najviše ugroženog sektora gospodarstva, a to su mali poduzetnici i obrtnici. Odlukom se predlaže smanjenje zakupnina svima djelatnostima, za trgovine i u uslužne djelatnosti 50 %, a svim ostalim djelatnostima smanjenje zakupnina 5 %.

Financijska potpora malom gospodarstvu u 2021. proširena

Dodatno će Grad u 2021. i dalje poticati poduzetnike financijskim potporama. Uz već postojeće:  za poduzetnike početnike, za jačanje konurentnosti proizvodne djelatnosti, sudjelovanje na sajmovima, za edukacije, brendiranje i marketing, dodane su i nove.

-Predlažu se mjere za jačanje konkurentnosti uslužnog sektora, subvencionirat ćemo kamate na kredite, sufinancirat ćemo zakupe poslovnih prostora koji nisu u vlasništvu Grada Karlovca, a potpora će biti i za nabavu dezinfekcijskih sredstava i zaštitne opreme.  Za program razvoj malog gospodarstva u 2021. u proračunu je planirano ukupno 1.248.000 kuna što je povećanje od 300.000 kuna, naglasila je Peris.

Pročitajte i ovo

MOŽEMO - NOVA LJEVICA

Izbore najčešće dobivaju oni koji na njih ne izlaze. Računamo i na 5.000 birača koji izlaze samo na nacionalne