Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Život MIGRANTI U DEŽELI Podijeli

Mještani kod Šentjerneja u Dolenjskoj otkrili kamp za migrante sa zalihama, ali i paracetamolom

“To bi moglo značiti da i dalje migranti prelaze južnu granicu i da među njima ima onih s koronavirusom”

I dok karlovačka policija kaže da migranata na našem području nema, odnosno da je pritisak popustio, slovenski mediji donose malo drugačije informacije. Pišu da migranti i dalje prelaze južnu granicu, a sumnjaju i da su i neki od njih bolesni.

Tako tvrde  da su na području Šentjerneja u Dolenjskoj mještani  otkrili migrantski kamp s 30 ili više kreveta, zaliha hrane, opreme i potrepština. Među predmetima koji su očito čekali sljedeću skupinu bio je paracetamol, koji liječnici preporučuju kod koronavirusa ili Covid-19 bolesti.

To bi moglo potvrditi da su i migranti zaraženi koronavirusom i bolesni ilegalno prelaze nacionalnu južnu granicu, piše portal Moja Dolenjska.

Dokazuje i da u ovome imaju pomoć na terenu jer su prošle godine, na primjer, neke nevladine organizacije otvoreno priznale da postavljaju prehrambene pakete na migrantskoj ruti u Sloveniji, pišu mediji. Pronađene su velike zalihe brašna, šećera, soli i ulja, a mještani su vidjeli i tave pa pretpostavljaju da su to sve pripreme za pečenje kruha poznatog u arapskom svijetu.

Prema nekim izvještajima, ovo je bio treći kamp pronađen prošlog tjedna u kraju Šentjernej (ispod Gorjanca). Policija je prije nekoliko dana uhitila desetak migranata na području između Šentjerneja i Kostanjevice na Krki. U petak poslijepodne u blizini Otočca odvijala se policijska akcija, u kojoj su migranti uhićeni oko 22 sata. Koristili su i policijski helikopter nekoliko sati.

 

Pročitajte i ovo

Zaražene još dvije Karlovčanke, u samoizolaciji razred u Šumarskoj i dva razreda u Ekonomskoj školi