Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Županija ZAŠTO NEMA NASIPA? Podijeli

Mještani nesložni oko gradnje nasipa u Brodarcima: Je li važnije suho dvorište ili pogled na Kupu?

Dio mještana u Brodarcima protivi se izgradnji nasipa na Kupi, ali i proširenju ceste i izgradnji nogostupa

Prije dva tjedna bili smo svjedoci još jedna poplave koja je zadesila karlovačko područje. Među najpogođenijima našli su se i Brodarci, koji tako skoro ne pamte takvu poplavu, ali nasip izgleda, nije svima u interesu. 

– Više od 17 godina živimo ovdje. Nismo još vidjeli ovakve poplave. Voda nije svima ušla u kuće, ali mi smo bili odsječeni. Ne može na posao, ne možeš u grad, ne možeš nikamo, govore nam mještani.

Nasip bi svakako riješio problematiku ovog mjesta, no između mještana dolazi do razilaženja u mišljenju. Prema riječima nekih, dio se ne slaže s izgradnjom nasipa jer bi im na taj način bio blokiran pogled na Kupu:

– Neki ovdje ne žele da se izgradi nasip. Oni to ne daju. Onda ne bi imali pogled iz svoje sobe na Kupu.

Mještani sami krivi jer nasip kasni?

Uz to što nisu svi složni oko nasipa, nisu niti složni oko proširenja ceste koja prolazi selom. Riječ je o cesti koja je zaista uska, na nekim dijelovima je i nagnuta, a zima je još dodatno nesigurna i za vozače, ali i za pješake.

– Nama je izrazito bitno proširenje ove naše ceste. Ona je jako uska i opasno je tuda prolaziti. Zimi kada je snijeg i led, još je gore.

Kako kažu mještani, isti koji brane izgradnju nasipa ne dozvoljavaju niti proširenje ceste, a o razilaženjima između mještana nedavno je govorio i Zoran Đuroković.

– U Brodarcima smo izgubili godinu i pol ili dvije samo na papire jer smo morali mijenjati projektna rješenja zbog protivljenja dijela stanovništva – u istim tim Brodarcima koji su sada stradali, istaknuo je tada Đuroković.

 

L. Grčić

 

Pročitajte i ovo

KAKVA PRIČA

Mala Marija ušla je u naš život nakon 11 godina braka i zagovora sv. Josipu: Od molitve do njenog rođenja prošlo je 9 mjeseci