Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Crna kronika DAN POSLIJE Podijeli

Mještani u Tušiloviću vape da se nešto učini: Ovo je pista neodgovornih vozača, strijepimo i čekamo nove nesreće

Tročlana obitelj koja je preživjela nesreću nalazi se u karlovačkoj bolnici, svi su stabilno i izvan životne opasnosti

Dan nakon stravične prometne nesreće na državnoj cesti u Tušiloviću, ne stišavaju se emocije mještana koji su jučer doživjeli jezive trenutke nesreće. – Ovo je pista neodgovornih vozača, ugroženi smo svi. 

Bilo je 16 sati i 35 minuta kad je bijeli GLA Mercedes talijanskih oznaka vozio kroz Tušilović prema Karlovcu. U njemu je bila tročlana obitelj, otac, majka i 14-godišnji sin. U isto vrijeme iz pravca Karlovca vozio je Chevrolet karlovačkih registracija kojeg je vozio 28-godišnjak. Pretjecao je na duploj punoj crti.  Na relativno ravnom dijelu ceste i u vrlo blagom zavoju sudario se mercedesom koji je odletio u kanal, dok je  chevrolet završio u stupu, doslovno smrskan. Vozač i suvozač, otac i sin, bili su mrtvi na licu mjesta.

Mještani i danas u šoku za Radio Mrežnicu dijele te trenutke.

– Zvučalo je strašno, udarac, strahovit zvuk, a potom dim. Pomislili smo najprije da je pukla guma, no kad smo izašli na cestu, imali smo što i vidjeti, priča nam prvi susjed Ivo Dizdar. I danas, nakon neprospavane noći, još uvijek je pod dojmom nesreće.

Bilo je jezivo, zvuk sudara, dim, krici

Tek malo dalje od Ivine kuće, u kanal je sletio mercedes iz kojeg su vatrogasci izvlačili tročlanu obitelj.  Još su vidljivi tragovi slijetanja. 

– Tresem se i danas, taj zvuk, dim koji suklja, krici koji su se čuli, bilo je jezivo, govori za naš radio. Dvije ekipe karlovačke Hitne pomoći dojurile su u spašavanje života tročlane obitelji. 

Divljaju motociklisti, vozači kamiona, automobila

Naš sugovornik kaže kako svi u Tušiloviću strahuju od nesreća.

– Ovo je pista neodgovornih vozača, divljaju motociklisti, vozači automobila, kamiona, šlepera, kaže Ivo. Barem triput gleda kad izlazi iz svog dvorišta je li sve sigurno jer se na ovoj dionici državne ceste doslovno “leti”.

-Svi smo ugroženi na ovoj prometnici, mi koji ovdje živimo, oni koji ovuda prolaze.

I nije on jedini koji se tuži na divljanje vozača. I ostali mještani odmahuju rukom i govore kako je ovaj dio državne ceste poligon za neodgovorne vozače.

– Promet je gust, frekventan, a vozi se bez zadrške, kažu mještani koji žele da se konačno nešto učini po pitanju njihove, ali i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.

Stariji mještani sjećaju se i nesreće otprije 30 godina,  na istom mjestu. Tad je poginula obitelj iz Velike Kladuše.

Počeli su raditi nogostup pa stali, postavite kamere, semafor, prevenirajte

Da se nešto treba učiniti po pitanju sigurnosti, kaže i Ivo. Previše je tu brze i opasne vožnje, previše neusvislosti, a strah od novih nesreća ne jenjava.

– Prije nekoliko godina radili su nogostup pa su stali, evo na ovom dijelu ceste gdje se dogodila nesreća nema nogostupa, mi svi, a i djeca hodaju tako po cesti po kojoj se neodgovorno vozi.  S jedne strane je znak ograničenja 70, pa voze 80, a s druge strane ograničenje 60 i voze 70 i više, kaže nam i pita se tko uopće donosi takve odluke, tko vodi brigu o sigurnosti.

Navodi i da je malo dalje pješački prijelaz na kojem nitko od vozača ne staje, ali i da ima neodgovornih pješaka također. Rješenje vidi u prevenciji, edukaciji, stavljanju kamera, semafora, odnosno u većoj kontroli prometa.

-Mi ćemo i dalje strijepiti od novih nesreća i smrti, ne dao Bog nikome ovakvih prizora kao jučer, kaže Ivo.

Obitelj koja je preživjela jučerašnju tešku nesreću nalazi se na jedinici intenzivnog liječenja u karlovačkoj bolnici. Kako je za Radio Mrežnicu potvrdila dr. Jasna Topić, pomoćnica ravnatelja, 14-godišnjak i njegov otac danas su izvan životne opasnosti, a i majka je stabilno. 

 

Pročitajte i ovo

OPREZNO

Pješakinja (51) lakše ozlijeđena u centru Karlovca