Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Osmi ljetni diskont kulture održava se od  4. lipnja do 24. srpnja u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe), priopćio je u četvrtak CeKaTe, koji se pridružio i dobrotvornoj akciji pod geslom 'Dobro je činiti dobro' Osmi ljetni diskont kulture na Trešnjevci: Čak sedam tjedana vrhunske kulture i umjetnosti Cijela je zgrada označena crvenom naljepnicom i toliko razrušena da nismo unutra mogli ući po svoje stvari. Da nije bilo mojih kolegica i prijateljica koje su nam donirale nešto odjeće, bili bismo bez ičega, kaže Sve im se urušilo: 'Sin nam slavi 1. rođendan, a mi nemamo gdje' Slučaj Josipe Rimac, bivše državne tajnice u Ministarstvu uprave obavijen je velom tajne. Nikome nije jasno je li Rimac dobila upozorenje da je pod tajnim nadzorom policije ili je bubicu za prisluškivanje u Audiju otkrila slučajno. Jutarnji list neslužbeno doznaje kako istražitelji još uvijek pokušavaju otkriti je li netko iznutra znao da se nad Rimac provode tajne mjere te je li ta osoba upozorila Rimac.  Rimac je sredinom prošlog tjedna obavila protuprislušni pregled automobila, a obratila se i određenim ljudima - Tonćiju Matasu, nekadašnjem šefu zadarskog Centra SOA-e, a danas direktoru za korporativnu sigurnost Hrvatske pošte, te svojem prijatelju, poduzetniku Josipu Plesliću. Detalji afere: Prije nego što je Rimac pronašla bubu obratila se dvojici prijatelja za pomoć Aleksej Usikov (33) iz sela Slabodka dosjetio se kako biti mobilan, a ne potrošiti novac. Prepolovio je prastari Audi 80, ostavio akumulator i svjetla te dodao mali štednjak. Sad njime obiljazi polja i čuva stoku Bjeloruski pastir je prepolovio Audi 80 pa sad vozi na jednu konjsku snagu: 'Sad je Audi 40'

Crna kronika BITKA ZA MOST Podijeli

Mještanima Loskunje kraj Živković Kose ukrali dio aluminijskog mosta, jedine veze sa svijetom. “Dajemo nagradu za informaciju”

Pročita li počinitelj ovaj tekst poručuju mu da bi bilo bolje da im vrati dio mosta

Navikli smo već da se krade štošta, od cigareta i sladoleda do ogrjeva, pića, goriva, novaca. No, kradljivci iz mjesta Loskunja kod Živković Kose u općini Vojnić odlučili su očito biti drugačiji.

Šalu na stranu, no u noći s nedjelje na ponedjeljak ukraden je –  ni više ni manje –  već jedan dio mosta! Riječ je o aluminijskom, pocinčanom mostu čiji je dio jednostavno nestao pod okriljem noći. Jedan profil mosta dužine 2,5 metra i širine 4o cm tako je “dao petama vjetra”, a ono što je najgore jest da je taj most jedini prijelaz do sela i njihov jedini put komunikacije sa svijetom.

Ono malo mještana i više je nego ogorčeno, a u potrazi za kradljivcem odlučili su se obratiti Radio Mrežnici. Za sve informacije koje bi mogle dovesti do drskog kradljivca ili više njih, spremni su dati novčanu nagradu. – Ako ovo pročita onaj tko je odnio most, savjetujemo mu da bi mu bilo bolje da vrati dio mosta, poručuju mještani i više nego odlučni doći do počinitelja.

Sve informacije možete javiti ili policiji ili Radio Mrežnici ili Milošu Brdaru na FB.

foto: Loskunja, ilustracija

 

Pročitajte i ovo

NA MEJI

Pogledajte fotografije slovenske policije koja se priprema za žešći migrantski val: Pripremaju i timove za razgovore s migrantima