Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Novi francuski premijer Jean Castex izjavio je u utorak da će njegova vlada izdvojiti 7,5 milijardi eura za povećanje plaća bolničkih radnika. "Inzistirao sam da radna mjesta budu u središtu razgovora", rekao je Castex na Twitteru pregovora sindikata, bolničkih radnika i vlade, koji su započeli prije preustroja vlade u ponedjeljak. Iako Francuska ima jedan od najboljih svjetskih zdravstvenih sustava, bolničko osoblje tražilo je više novca, radnih mjesta i opreme u zadnjih deset godina kako bi moglo što bolje odgovoriti na potrebe starenja stanovništva i nedostatak gradskih liječnika. Pandemija koronavirusa još više je opteretila sustav, a bolnice su bile na rubu zasićenja početkom ove godine. Francuski premijer obećao 7,5 mlrd. eura za bolničke radnike S nemalom su skepsom dočekani i Ante Rebić i trener Stefano Pioli, a baš njih dvojica su temelj uzleta ovog preporođenog Milana. Jedan zabija, a drugog momčad slijedi u kaotičnom klupskom okruženju Talijani: Pa Rebić je Milanov fenomen, on je nezaustavljiv! Dvije studije su pokazale da sadnja velikih površina šuma, ukoliko nije dobro razrađena po pitanju vrsta koje prirodno rastu na tom području, neće biti toliko učinkovita koliko se misli Sadnja drveća zbog upijanja CO2 mora uključivati više vrsta HZJZ kaže da je granična temperatura 37,2°C. Na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu poslali su nekoliko kandidata s nižom temperaturom kući... 'Zbog 37°C nisu joj dali ni na prijemni, kći mi plače cijeli dan'

Karlovac LEGENDA U KARLOVCU Podijeli

Mladen Kušec na ZILIK-u: Ovdje sam upoznao sve umjetnike hrvatske

“Ovaj ZILIK je čudo i ne daj bože da zamre ili da nestane”

Mali Zilik u domu “Vladimir Nazor ” u Karlovcu danas je posjetio Mladen Kušec, već desetljećima omiljeno lice i glas među djecom.

Predstavio je svoju novu knjigu Tajne Medvednice, družio se s djecom i na kraju sve oduševio. A on je, opet, kao i nekad davno bio oduševljen ZILIK-om.

– Ovaj ZILIK je čudo i ne daj bože da zamre ili da nestane jer pogledajte ovu radost ove djece, pogledajte ove ljude. S kim god sam razgovarao od umjetnika svi su presretni. Na ZILIK-u je uvijek bilo umjetnika iz svih krajeva pa čak i djece iz svih krajeva. Ovo nije druženje, ovo je upoznavanje, prepoznavanje i ovo su prijateljstva.

Upravo na ZILIK-u Kušec je upoznao neke od najvećih likovnih umjetnika.

– Ovdje sam susreo bezbroj umjetnika. Ovdje je dolazio Antolčić, Rabuzin je dolazio… Sve umjetnike hrvatske sam ovdje upoznao i svi umjetnici su upoznali djecu, vratili se u djetinjstvo i naučili od njih.

Zbog toga što cijeli život radi s djecom i od njih je, kako kaže, puno naučio, Kušec je na kraju svima poručio odraslima poručio:

– Moramo dobro paziti što djeci govorimo. Oni to pamte, oni u to vjeruju i to je moj zadatak; kad snimam, kao vi sada, ja pokušavam toj publici reći da poštuju sebe i svijet oko sebe te da poštuju svoju djecu i da nemaju prevelike pritiske na njih.

Pročitajte i ovo

KORONA ROĐENDAN

Karlovac za Dan grada bez svečane sjednice u Zorin domu, Rođendanski bal uz epidemiološke mjere