Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac LEGENDA U KARLOVCU Podijeli

Mladen Kušec na ZILIK-u: Ovdje sam upoznao sve umjetnike hrvatske

“Ovaj ZILIK je čudo i ne daj bože da zamre ili da nestane”

Mali Zilik u domu “Vladimir Nazor ” u Karlovcu danas je posjetio Mladen Kušec, već desetljećima omiljeno lice i glas među djecom.

Predstavio je svoju novu knjigu Tajne Medvednice, družio se s djecom i na kraju sve oduševio. A on je, opet, kao i nekad davno bio oduševljen ZILIK-om.

– Ovaj ZILIK je čudo i ne daj bože da zamre ili da nestane jer pogledajte ovu radost ove djece, pogledajte ove ljude. S kim god sam razgovarao od umjetnika svi su presretni. Na ZILIK-u je uvijek bilo umjetnika iz svih krajeva pa čak i djece iz svih krajeva. Ovo nije druženje, ovo je upoznavanje, prepoznavanje i ovo su prijateljstva.

Upravo na ZILIK-u Kušec je upoznao neke od najvećih likovnih umjetnika.

– Ovdje sam susreo bezbroj umjetnika. Ovdje je dolazio Antolčić, Rabuzin je dolazio… Sve umjetnike hrvatske sam ovdje upoznao i svi umjetnici su upoznali djecu, vratili se u djetinjstvo i naučili od njih.

Zbog toga što cijeli život radi s djecom i od njih je, kako kaže, puno naučio, Kušec je na kraju svima poručio odraslima poručio:

– Moramo dobro paziti što djeci govorimo. Oni to pamte, oni u to vjeruju i to je moj zadatak; kad snimam, kao vi sada, ja pokušavam toj publici reći da poštuju sebe i svijet oko sebe te da poštuju svoju djecu i da nemaju prevelike pritiske na njih.

Pročitajte i ovo

SUPER ZABAVA

Uzbudljiv vikend pred nama: Stiže Vlatko Stefanovski, Duo Hojsak & Novosel, ali i balet iz Rijeke