Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život KAKAV SHOW Podijeli

Mladi župe bl. Alojzija Stepinca kroz show u stilu Supertalenta iznjedrili “zlatni gumb”; Dobilo ga je dijete rođeno u štalici

Očekivali smo uobičajenu amatersku božićnu predstavu, a ovo je izgledalo kao profesionalna predstava

Mladi Župe blaženog Alojzija Stepinca bili su ovog vikenda u potrazi za Betlehemskom zvijezdom.

“Betlehem traži zvijezdu”  bio  je njihov show zamišljen kao inačica onih poznatih – Supertalent, X factor ili Hrvatska traži zvijezdu, a kao  i u svakoj potrazi za zvijezdom, bilo je zanimljivih i raznolikih kandidata, a o svemu je odlučivao strogi ocjenjivački žiri.

Bogato uređena scena podsjećala je na autentičnu scenu Supertalenta uz dodatan ugođaj betlehemske božićne noći.

Žiri je već na samom početku najavio kako imaju visoka očekivanja od kandidata. Kao prvi kandidat predstavio se veseli Anđeo Gabrijel, koji je osvojio simpatije publike sa svojim zborom anđela kojeg su utjelovili zboraši zbora Plamen. Jedna od kandidatkinja bila je i Blažena Djevica Marija kojoj Bog navješćuje da će roditi sina. Blaženoj Djevici Mariji pred žirijem se predstavio i sveti Josip te joj se pridružio u duetu Betlehemska sveta noć.

Bila je tu i prava betlehemska zvijezda koju su pratila Sveta tri Kralja. Oni su uz pomoć anđeoskog zbora zapjevali poznatu pjesmu Tri kralja jahahu.

Žiri nije bio zadovoljan vidjevši prvu polovicu kandidata, a nije ih pretjerano oduševio čak ni mladi fit Djed Božićnjak niti njegove rasplesane pomoćnice. Ipak, jedno veliko ”da” od žirija dobili su mali pastiri koje su odigrali članovi Dječjeg zbora Zrakice Milosrdnog Isusa. Kao jedna od najupečatljivijih kandidatkinja predstavila se Žena Majka Kraljica koja tvrdi da je baš ona prava betlehemska zvijezda jer za Božić stigne obaviti sve, napraviti sedam vrsta kolača, okitiri bor i sve ostalo. Ali, žena majka kraljica zaboravlja na svoga sina Kevina. Kevin, poznati dječak iz filma Sam u kući također sebe smatra betlehemskom zvijezdom, no njegov naum da pobijedi opet su pomrsila dvojica ozloglašenih lopova.

Dok je žiri vijećao, publiku je animirao anđeoski zbor uz veseli glazbeni božićni repertoar ali i uz reklame, koje su pozvale sve prisutne na humanitarno djelovanje u ovo božićno vrijeme.

Na samom kraju došlo je do velikog preokreta u showu, betlehemskom zvijezdom postaje dijete rođeno u štalici, Kralj svih kraljeva koji zasluženo dobiva zlatni gumb i najveći pljesak publike.

Publika nije skrivala oduševljenje predstavom i pokazala je to dugim pljeskom, a neki su podijelili s nama svoje dojmove:

”Ovi mladi nisu ni svjesni što su uspjeli napraviti ovom predstavom. Ova predstava je remek djelo, sve samo ne obična božićna predstava. Toliko su bili predivni svi, toliko je scenarij inteligentan, povezan i smišljen i nadahnut Duhom Svetim. Toliko su nas nasmijali, zadivili i dirnuli. Oni su večeras bili definicija nade,” rekla je o predstavi Lucija Ivandić.

”Očekivali smo uobičajenu amatersku božićnu predstavu, a ovo je izgledalo kao profesionalna predstava. Ideja o rođenju Isusa prikazana je kroz humor i zabavu, a opet je ostala toliko duboka. Svaka točka je imala dublji smisao i to mi se najviše svidjelo. Sam Bog radio je kroz ove mlade i pokazao još jednom koliko je velik u svojim djelima!” , rekla je Iva Paradžik.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

JEFTIN TRIK

“Ćorićeva izjava skandalozna, ali to je pokušaj skretanja s veleizdaje u INA-i”