Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Crna kronika RAZRIJEŠENO RAZBOJNIŠTVO Podijeli

Mladići iz Tounja uhićeni zbog subotnje pljačke benzinske na odmorištu Dobra

Kaznenu prijavu zbog cijelog arsenala oružja dobit će i otac 24-godišnjeg pljačkaša

Dvojica mladića, 24-godišnjak i 23-godišnja, uhićeni su zbog subotnje pljačke benzinske postaje na odmorišt u Dobra na A1.

Pljačku je maskiran i uz prijetnju oružjem počinio 24-godišnjak dok ga je 23-godišnjak dovezao, pričekao i odveza s mjesta događaja.

Nakon što je provela opsežnu krim istragu, a zahvaljujući i građanima koji su primjetili pljačkaše i dali vrijedne informacije, policija ih je jučer uhitila.

– Udaljavali su se na takav način da su izazvali pozornost kod građana i mi smo zapravo prve informacije o mogućim počiniteljima i o vozilu dobili na temelju njihovog načina vožnje i kretanja, rekao je na današnjoj pressici načelnik PU karlovačke Darko Bratić.

Danas će obojica biti predani pritvorskom nadzorniku te dovedeni na državno odvjetništvo.

– Utvrđeno je da je 24-godišnjak počinio kazneno djelo razbojništva, a 23-godišnjak pomaganje u kaznenom djelu razbojništva i oni će uz kaznenu prijavu biti danas predani pritovrskom nadzorniku PU karlovačke te će biti dovdeni na nadležno državno odvjetništvo. Isto tako, protiv 24-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana nadležnom općinksom sudu bit će proslijeđen optužni prijedlog, naglasio je načelnik Policijske postaje Ogulin Goran Vukelja.

Policija je uspjela kod mladih pljačkaša, koji policiji nisu od prije poznati, pronaći veći dio od nekoliko tisuća ukradenih kuna, ali i drogu te oružje.

–  U Tounu je 24-godišnjak u nenastanjenoj kući sakrio prisvojeni novac te vatreno oružje i odjeću koje je koristio tijekom počinjenja kaznenog djela razbojništva. Temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu izvršena je pretraga domova i vozila na području Ogulina i Tounja te su pronađeni svi predmeti kaznenog djela odnosno veći dio novca, oružja i odjeća. Također, u prostorijama koje je koristio 24-godišnjak pronađeno je i nekoliko omota s bijelom praškastom tvari, tablete i staklena bočica sa nepoznatom bijelom tekućinom i još 69 komada raznog streljiva, dodao je Vukelja.

Dok su njiho dvojica iza rešetaka, tamo nije 58-godišnji otac glavnog izvršitelja pljačke. Njega se tereti za arsenal oružja koji je policija pronašla tijekom pretrage kuće.

– Nađeno je više spremnika za automatsku pušku, 2.065 raznog streljiva, 4 trotilska metka, 2 komada građevinskog ekploziva, više od 30 metara sporogorećeg štapina, dvije kubure, zatvarač za pušku, dvije kumulativne tromblonske mine, dvije trenutne tomblonske mine, dvije protupješačke mine s usmjeravajućim djelovanjem bez upaljača, 14 ručnih bombi, jedan topovski udar, vojno oružje – karabin dakle pušku M-48 bez zatvarača i spremnika, jedna tromblonska mina, 137 inicijalnih dijelova mehaničkog upaljača za protupješačku minu te sedam komada detonatorskih kapisli, nabrojao je Vukelja.

Zbog svega toga protiv 58-godišnjaka će u redovnom postupku biti podnesena kaznena prijava.

Pročitajte i ovo

POLICIJSKI IZVJEŠTAJ

Provaljeno u kuću u Dugoj Resi, a u Karlovcu uhvaćen pijan za volanom