Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac IZAZOVNO RAZDOBLJE Podijeli

Mladost posluje u minusu, jedan od najvećih gubitaša “pauk”; Direktor Uđbinac: Velikih investicija neće biti

Pauk je gubitaš od 44 tisuća eura, dok je djelatnost parkinga u plusu

Karlovačka gradska tvrtka Mladost posluje u minusu. Glavni razloge tome je”divljanje” cijena energenata, što je Mladost dovelo do 105 tisuća eura gubitka. Djelatnost parkinga je ipak u porastu, dok je jedan od najvećih gubitaša svima omraženi “pauk.”

Kazao je tako danas na još jednoj konferenciji za novinare, direktor Ivan Uđbinac, gdje je glavna tema bila poslovanje tvrtke prošle godine, ali i planovi za budućnost.

Zbog enormnih poskupljenja, u prvom redu struje i plina, Mladost prošlu godinu nije uspjela završiti u plusu, već preliminarno broji gubitke između 105 i 107 tisuća eura.

Jedan od najvećih gubitaša je i svima toliko omraženi pauk, koji je samo u prošloj godini “nabio” dug od oko 44 tisuće eura.

– Vrlo nepopularni pauk i dalje kontinuirano radi. Grad Karlovac je odredio da Mladost obavlja tu djelatnost i mi tako radimo. Rečeno je da pauk mora biti i on će i dalje nastaviti svoj rad. Da, on nam je i dalje gubitaš i mogu reći da je to oko 44 tisuće eura računovodstvenog gubitka, pojašnjava direktor.

S druge strane, djelatnost parkinga je u blagom porastu od oko 37 tisuća eura.

Uz održavanje sportskih terena, organiziranje manifestacija i oglašavanja, parking i pauk dvije su djelatnosti koje tvrtki donose gotovo polovicu prihoda.

Većih investicija neće biti

Kontinuirani rad, kakav su imali do sada, nastavlja se, međutim novih, većih ulaganja neće biti.

– Namjeravamo implementirati drugu fazu naplate parkirališta na tržnici. U kontinuitetu ćemo zanavljati stare i dotrajale aparate. Kako sada stvari stoje, neće biti novih parkirališta u naplati. Što se tiče objekata i terena, obavezni smo na tekuće održavanje. Neće biti velikih investicija od strane Mladosti u objekte i terene.

Novina od ove godine je i da će Mladost kompletno preuzeti održavanje nogometnog stadiona, za što su izdvojili 143 tisućE eura.

U svemu pomaže i Grad Karlovac, koji je u ovogodišnjem proračunu osigurao sredstva za sport u vrijednosti od milijun i 400 tisuća eura, naglasila je dogradonačelnica Ivana Fočić.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka