Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život KASAR NA UDARU Podijeli

Mnogi Dugorešani razočarani jer za grad nije proglašena prirodna nepogoda. Gradonačelnik dodaje da šteta nije dovoljno velika

U Gradu se nadaju da će sanacija oštećenih objekata biti obuhvaćena novim Zakonom o obnovi

Među gradovima i općinama za koje je Karlovačka županija proglasila prirodnu nepogodu zbog potresa nema Duge Rese. Čudi to ovdašnje stanovnike jer kažu da oštećenih objekata ima.

Potvrđuje to i gradonačelnik Tomislav Boljar, ali pojašnjava kako se ne radi o šteti dovoljno velikoj za proglašenje nepogode.

-Da bi se proglasila elementarna nepogoda šteta mora biti više od 20 posto izvornih prihoda.

U Dugoj Resi nema crvenih zgrada

To u Dugoj Resi, tvrdi Boljar, nije bio slučaj. Od 41 prijavljene tek je jedna zgrada u Kasaru žuta, ostale su zelene, crvenih nema. Uz prijavljena oštećenja, Grad je pregledao i one neprijavljene zgrade.

-Bilo je oko 41 prijavljena zgrada s tim da i ono što nije, a nalazi se na području Gornjeg mlina i Kasara i sve te zgrade odnosno kuće su pregledane. Na svoju smo ruku poslali statičare i na sve starije građevine. Imali su i dron kojim su ih snimali sa svih strana kako bi se to što kvalitetnije pregledalo.

No, građane umiruje: Svi koji su imali oštećenja na svojim objektima trebali bi biti obeštećeni čim se u Saboru izglasa Zakon o obnovi za Zagrebačku, Sisačko – moslavačku i Karlovačku županiju, kaže.

-Da je ugodno biti u kući koja ima napuklinu sigurno nije, ali mi ćemo sve napraviti i pomoći građanima kao što smo i kod prijava šteteš. Sve je uglavnom popisano i evidentirano. Nadamo se da će kroz ovaj novi zakon ti ljudi imati pravo na neku financijsku nadoknadu koja bi trebala biti veća nego da je za ovaj tip oštećenja bila proglašena elementarna nepogoda.

Kako su oštećeni objekti uglavnom u privatnom odnosno mješovitom privatno – državnom vlasništvu, Grad je, kaže Boljar, o svemu izvjestio i Ministarstvo imovine.

-Nismo sjedili, bili smo na terenu i probali smo napraviti ono što je najbolje, zaključuje Boljar.

Pročitajte i ovo

GRIN FEST

Večeras u amfiteatru Hari Rončević, sutra Dalmatino