Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Županija PROBLEMI Podijeli

Moguće postavljanje pontonca dok traje sanacija mosta preko Kupe u Gornjem Pokupju

Konačnu odluku treba donijeti investitor – Hrvatske ceste

Zbog sanacije mosta preko Kupe u Gornjem Pokupju prekinut je važan prometni pravac na državnoj cesti od Karlovca prema Ozlju i državnoj granici sa Slovenijom pa se radi na tome da se rijeku privremeno na tom mjestu  premosti pontoncem.

Promet se od ovog tjedna odvija obilaznim putevima što brojnim građanima predstavlja veliki problem ozaljskog kraja. Predlagali su nadležnima postavljanje pontonskog mosta. Župan Damir Jelić je zbog toga razgovarao i s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom obrane Damirom Krstičevićem koji je potvrdio “da je postavljanje pontonskog mosta moguće, za što je Hrvatska vojska spremna i uvježbana u svakom vremenu i u svim situacijama”.

No, odluku o postavljanju pontonskog mosta trebao bi donijeti investitor Hrvatske ceste d.o.o., pojašnjavaju iz županijske uprave.

– Karlovačka županija razumije problem u kojem su se našli mještani ozaljskog kraja i nastojimo pomoći koliko god je to moguće. Vjerujemo da će Hrvatske ceste kao investitor pronaći rješenje. Pri tome bi trebalo uzeti u obzir i promjene u vodostaju rijeke Kupe koje slijede u jesenskom i zimskom periodu.

Pročitajte i ovo

ZA BOLJU SKRB

Cetingrad će u veljači dobiti svoju prvu ljekarnu