Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Hrvatska DOSTA JE Podijeli

MOST ima 400 tisuća potpisa za referendum protiv covid potvrda: Ovo je pobjeda građana Hrvatske

Potpise predaju 24. siječnja

Most je objavio kako je sakupio 400 tisuća potpisa za referendumsku inicijative kojom žele ukinuti Covid potvrde i ovlasti od dijelu mjera prenijeti s Nacionalnog stožera na Hrvatski sabor.

‘Nama je drago reći da smo uspjeli. Obje referendumske inicijative skupile su dovoljan broj potpisa i više od toga za održavanje referenduma. U ovom trenutku možemo reći da ćemo pravovaljane potpise u Sabor donijeti 24. siječnja‘‘, rekao je Božo Petrov.

Skupili smo 400.000 potpisa – kazao je Marin Miletić.

– Tresem se od uzbuđenja. Hvala svim građanima, hvala predsjedniku Republike koji je prepoznao našu inicijativu – dodao je Miletić.  – Drago mi je da čitava hrvatska javnost može vidjeti koliko je u našoj inicijativi snažnih i sposobnih žena koje su ovo iznijele na svojim leđima. Ovo je festival demokracije koji odavno nije viđen u Republici Hrvatskoj – rekla je Marija Selak Raspudić.  Ne strahuju da neće imati dovoljan broj potpisa jer često 10 posto njih bude nevažeće.

Ovo su događaji koji će dovesti do dubinskih promjena u Hrvatskoj

Marija Selak Raspudić smatra da je ova referendumska incijativa već polučila uspjeh: najavljeno je ublažavanje mjera za blagdane, premijer je najavio da će odriješiti kesu za povratnike iz inozemstva, nabrajala je.
‘‘Od predsjednika Vlade RH i od Sabora očekujemo raspisivanje referenduma i priliku da građani Hrvatske konačno daju svoje mišljenje o upravljanju ovom pandemijom i o Covid potvrdama koje su donesene nelogično, nestručno, neepidemiološki i diskriminirajuće‘‘.

Nino Raspudić poručio je da će događaji u zadnjih par tjedana dovesti do dubinskih promjena u Hrvatskoj.
‘Ova inicijativa bila je munjevita reakcija nastala u roku od sedam dana od objave uvođenja covid-potvrda. Sve ovo što se događalo posljednjih tjedana,a to je jedno gusto vrijeme koje će dovesti do dubinskih promjena u Hrvatskoj, kako na političkoj, tako i na medijskoj i javnoj sceni jer je mnoga zvijer ostavila trag na ovome snijegu referendumske incijative‘‘.

Most je u zadnjih nekoliko dana izrazio bojazan da će biti pokradeni u smislu ukupnog broja prikupljenih potpisa. No, Nikola Grmoja danas u drugome tonu. -Ovaj put je pritisak građana i javnosti jako velik. Ovaj put smo i mi puno pripremljeniji nego što su bili oni prije nas. Ne zato što smo mi sposobniji od onih prije nas, nego zato što znamo što je vlast tada napravila i za sve smo to spremni. Kada predamo potpise nakon ove analize i nakon ovog postupka koji je pred nama mi ćemo predati pravovaljane potpise i tu neće biti nikakve dvojbe‘‘, rekao je Grmoja.

Pročitajte i ovo

NAPETO

I danas vruće, no ipak najavljuju pljuskove i grmljavinu