Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Život IZBORI Podijeli

MOST u Karlovcu uz gulaš u kampanji za mjesne i europske izbore

Nikola Grmoja pozvao birače da izađu i na mjesne izbore u Karlovcu, ali i na europske u svibnju

Saborski zastupnik MOST-a nezavisnih lista Nikola Grmoja u Grabriku se danas uz gulaš družio s biračima ne bi li ih potaknuo da ove nedjelje izađu na mjesne izbore u Karlovcu te te na europske 26. svibnja.

Na mjesnim izborima rješavaju se bitna pitanja koja se tiču svakodnevnog života građana, u Europskom parlamentu se pak donosi dvije trećine odluka koje se implementiraju u hrvatsko zakonodavstvo, naglasio je Grmoja.

– Važno je birati svoje lokalne predstavnike koji će odlučivati o malim stvarima koji čine naše živote, ali i o ovim krupnim stvarima koje nam bitno utječu na naš življenja.

MOST očekuje dva europarlamentarca iako im ankete predviđaju samo jednog. Listu nosi Božo Petrov, ali on neće u Europski parlament. Tamo će ići onaj mostovac koji će imati najviše preferencijalnih glasova.

Kojoj će se grupaciji tamo prikloniti Grmoja za sad ne zna, ali zna da MOST neće ni tamo bespogovorno podizati ruku.

– Želimo konačno poslati u Europski parlament ljude koji će predstavljati hrvatske građane, koji neće glasovati onako kako im kaže njihova politička grupacija. Zastupnici HDZ-a su u 98 posto slučajeva glasali kaok članovi njihove političke grupacije znači europski pučani. To pokazuje da se oni ne bore za za hrvatske interese nego na žalost slijede naputke tih europskih birokrata i to je ono što mi želimo promijeniti. Mi definitivno nećemo glasovati po određenim pitanjima samo zato što ta grupacija tako misli. Tako ne radimo ni u Hrvatskom saboru, uostalom po mnogim smo pitanjima čak i dok smo bili dio Vlade glasali drugačije.

MOST će na ovonedjeljnim izborima imati liste u gradskim četvrtima Grabrik i Novi Centar. Županijski vijećnik Zlatibor Tomas je rekao kako bi radije da se ljude ne dijeli po stranačkoj pripadnosti već po gradskim četvrtima i mjesnim odborima te da postoji samo jedna, zajednička lista onih koji su spremni raditi za zajednicu.

No, to tako sada nije pa je birače pozvao da izađu na birališta.

– Ja im kažem neka glasuju za koga oni misle da je dobro i ako misle da MOST nije dobar ne trebaju ni glasovati

Pročitajte i ovo

HVALA, HVALA

HDZ postizborno: Pobjeda na parlamentarnim izborima dobra uvertira za lokalne izbore