Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija I SLUŽBENO OTVOREN Podijeli

Most u Veljunu, infrastruktura koja vraća i oplemenjuje život. Vrpcu zajedno prerezali Butković, Pupovac, Škorić i Jelić

Stari drveni most 2014. u poplavama je odnijela rijeka Korana. Do Slunja i Karlovca stanovnici morali kružiti i 40 kilometara

Godinu i pol od uvođenja u posao izvođača radova, armirano – betonski most dug 81 i širok 8,2 metara preko rijeke Korane u Veljunu zajedno s novom pristupnom cestom, svečano je danas otvoren.

Zajedno su vrpcu presjekli ministar Oleg Butković, saborski zastupnik, SDSS-ovac Milorad Pupovac, predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i župan Damir Jelić.

-Nije bilo komplicirano, a nije nam se baš previše ni vjerovalo da ćemo brzo završiti izgradnju ovog mosta, ali rezultatom sada mogu svi biti zadovoljni, rekao je Škorić.

Most je vrijednosti oko 5 milijuna kuna i cesta pristupna 3 milijuna kuna. -Važno je naglasiti da smo mi, s obzirom da je skretanje prema mostu s državne ceste D1 u zavoju, desnim skretačem na državnoj cesti povećali sigurnost prometa s obzirom da je bio dosta nepregledan izlazak sa ovog područja na tu cestu, dodao je Škorić.

Stari, drveni most odnijela je rijeka još za poplava 2014. Od tada stanovnici Veljuna i okolnih mjesta morali su 40 kilometara kružiti prema Karlovcu i Slunju. Novi most bi na ovom mjestu trebao još dugo stajati.

– Ovoga neće sigurno odnijeti, on je projektiran tako da se to ne dogodi. Radovi su dobro izvršeni koliko vidim i vjerujem da će sada biti sve OK na dobrobit ovih ljudi i svih onih kojima je taj most bio potreban, rekao je ministar Butković.

Most će donijeti razvoj, posebno turizma što znači nova radna mjesta i ostanak stanovništva. Župan Jelić zaziva i čuvanje prirode.

– Sad kad je stigao razvoj treba razmišljati o održivosti tj. pratiti da ova predivna priroda nam ostane u funkciji čovjeka i da je čovjek ne razara. U tom pogledu s gradonačelnikom Slunja gospodinom Katićem i komuniciramo i već se nazire jedan kamp ovdje, malo nizvodno. Vjerujemo da ova infrastruktura vraća i oplemenjuje život u ovaj predivan prostor, naglasio je župan.

Pročitajte i ovo

STIGLI REZULTATI

U Karlovcu jedna novooboljela osoba, u Ogulinu svi negativni