Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac MOSTOVI POVEZUJU LJUDE Podijeli

Most Velika Jelsa – Hrnetić pušten u promet

Grad Karlovac je za obnovu mosta utrošio 300 tisuća kuna, a angažman Hrvatske vojske gradonačelnik Mandić procijenio je na 1.5 milijuna kuna.

KARLOVAC – Most između Velike Jelse i Hrnetića, čija je obnova počela u ožujku, danas je svečano pušten u promet.

Grad Karlovac je za obnovu mosta potrošio oko 300 tisuća kuna, a značajno je pomogla i Hrvatska vojska svojim anganžmanom, čiju vrijednost je gradonačelnik Damir Mandić procijenio na 1.5 milijuna kuna, pa, uz zahvalu Oružanim snagama RH, zaključio kako bi bez te pomoći most teško bio obnovljen i završen tako brzo.

Gradonačelnik je pojasnio zašto se nije gradio novi most, kako je bilo planirano, već se prišlo obnovi postojećeg. Glavni razlog je novac jer je, nakon raspisivanja javne nabave, cijena mosta ‘otišla u nebo’, a toliko novca u proračunu nije bilo. Od novoga mosta u budućnosti se ne odustaje jer, kako kaže Mandić, grad se širi pa će vjerojatno i taj pravac vrlo brzo zahtijevati ‘pravi’ most.

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, brigadni general Siniša Jurković, izrazio je zadovoljstvo što je Hrvatska vojska mogla pomoći u realizaciji ovog projekta, jer, kako je kazao, mostovi povezuju ljude, a vojska će uvijek uskočiti kad je najpotrebnije, koliko joj sredstva i mogućnosti dopuštaju.

Obnovljeni i ojačani most dužine je 147,2 metra, širine 3,81 metar, a namijenjen prolazu pješaka i osobnih vozila.

Pročitajte i ovo

NEMA VODE

Cisterna na Jamadolu: Zbog novog puknuća dio ulica bez vode. Nema je ni Velika Jelsa i sva naselja prema Draganiću