Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija MOST NA MREŽNICI Podijeli

Most Zvečaj – Bukovlje gradit će se početkom 2020.

Do kraja ove godine ravnatelj ŽUC-a stanovnicima Bukovlja obećao građevinsku dozvolu

Umjesto pontonskog mosta preko Mrežnice u Zvečaju Županijska uprava za ceste gradit će potpuno novi most. Radovi bi trebali započeti tek početkom 2020.

– Idemo izgraditi novi most s kojim će svi biti zadovoljni, rekao je ravantelj ŽUC-a Stjepan Turković na Županijskoj skupštini. To je ujedno i odgovor dugoreškim vijećnicima koji su se danas na aktualcu svoje sjednice raspitivali što je s tim projektom.

Njegovom izgradnjom, smatra Turković u tom će dijelu dugoreškog i kraju Generalskog Stola “eksplodirati turizam”, zaustaviti se iseljavanje stanovnika Gornjeg Bukovlja i omogućiti razvoj gospodarstva jer preko mosta neće biti ograničenja tonaže.

Već u lipnju će biti odabran projektni biro s kojim će krenuti u ovaj posao. Do kraja ove godine bit će ishođena građevinska dozvola, a radovi ne bi trebali biti skuplji od milijun eura.

– Važno nam je da se most uklopi u prekrasan okoliš kanjona Mrežnice i druga je važna zadaća da ima nosivost preko 25 tona. Početak radova očekuje se početkom 2020. godine, dodao je Turković.

Pročitajte i ovo

AKO NEĆE NITKO...

Boljar ambiciozan: Grad želi sam napraviti dom za starije u Tušmeru