Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Turski predsjednik Tayyip Erdogan napao je mjere francuskog kolege Emmanuela Macrona za borbu protiv islamističkog aktivizma, tvrdeći kako su one osveta muslimanima. - Oni koji su uznemireni rastom islama napadaju našu religiju stalno govoreći o krizama koje su osobno uzrokovali - rekao je Erdogan u videoporuci na sastanku na vrhu Organizacije islamske suradnje (OIC). - Antimuslimanski diskurs je najprofitabilnije oruđe zapadnih političara da sakriju svoje neuspjehe - kazao je turski čelnik. Macron je ranije ovaj mjesec najavio mjere borbe protiv islamističkog aktivizma i zauzeo se za izgradnju islama koji odgovara "vrijednostima Republike“. Rekao je da vlada radi s glavnom muslimanskom organizacijom u Francuskoj kako bi izgradili "islam prosvjetiteljstva“ koji može biti "u miru s Republikom“. Erdogan je prozvao Macrona tvrdeći da je glavni cilj njegovih inicijativa "da izravna račune s islamom i muslimanima". - Pod krinkom borbe protiv ekstremizma njegov cilj je stvoriti pasivnog, slabašnog, kukavičkog i nenametljivog muslimanskog građanina koji ne reagira na okrutnost - rekao je Erdogan nekoliko dana nakon što je Francuska šokirana obezglavljivanjem profesora povijesti. Macron će biti na pogrebu Samuelu Patyju koji je vjerojatno ubijen zbog raspravljanja o karikaturama proroka Muhameda u svojoj školi. Erdogan napao Macrona: 'On govori o krizi koju je uzrokovao' Uefa je objavila svoju odluku o smanjenju nagradnog fonda za Ligu prvaka i Europsku ligu. Očito da kriza uzrokovana pojavom korona virusa koja potresa cijeli svijet neće zaobići niti Uefu na čelu s Čeferinom Korona nije poštedjela ni Uefu: U gubitku od 600 milijuna $! U javnost je 'iscurio' video snimak nepoznatog autora koji tvrdi da je lavica danima trpjela zbog pareze stražnje noge pa ju je zbog toga izgrizla. Osječki ZOO vrt javlja kako su je morali eutanizirati... Lavica iz osječkog ZOO-a sama sebi odgrizla šapu: 'Nažalost, morali smo je eutanizirati...' Ivica je ranije priznao kako je želio imati puno djece, a u očinstvu iznimno uživa. Nakon dvojice dječaka, sa suprugom Elin dobio je blizanke koje su sada prvi put odveli na snijeg Kostelići prvi put odveli svoje blizanke u planine na snijeg

Sport KUGLANJE Podijeli

Mostanje 1949 poraženo u derbiju kola od Mlake, ozaljska Kupa ponovo na vrhu ljestvice

Važne bodove u borbi za opstanak izborili su Rakovica, Stara hiža i Policajac, dok je Željezničar ostao praznih ruku u Otočcu.

OGULIN, OZALJ, PLITVICE – Susreti 19. kola Druge hrvatske lige Zapad za kuglače, prvog nakon stanke uslijed pandemije koronavirusa, donijeli su novu promjenu na vrhu ljestvice. Mostanje 1949 je u derbiju kola poraženo od Mlake pa su, domaćom pobjedom nad Skradom, čelo ponovo preuzeli kuglači ozaljske Kupe.

U derbiju kola odigranom sinoć u Rijeci, do ovog kola vodeće Mostanje 1949 poraženo je od domaće Mlake rezultatom 7:1. Karlovčani su odigrali slabu partiju i oborili ukupno 3.198 čunjeva, čak 207 manje od domaćina, a jedini poen osvojio je Nikola Kelečić (558).

Poraz Mostanja 1949 iskoristila je Kupa, koja je večeras na svojoj kuglani Azelija slavila nad Skradom sa 6:2. Ozaljčani su srušili ukupno 3.354 čunja, 90 više od gostiju, a poene su ubilježili Zvonko Kovačić (578), Dražen Stupić (532), Đorđe Čupurdija (572) i Miroslav Šegina (592).

Policajac je sinoć na domaćoj kuglani Klek osvojio vrlo bitne bodove u borbi za opstanak. Nadigrao je momčad Karlobaga sa 6:2, oborivši ukupno 3.415 čunjeva, 126 više od gostiju, a poene su upisali Zlatan Mazor (557), Zlatko Neralić i zamjena Branko Bajt (554), sjajni Damir Dobrinić (619) i Anton Marković (589).

I dugoreška Stara hiža izborila je dva vrlo važna boda. Sinoć je na kuglani Azelija u Ozlju bila bolja od Uljanika sa 6:2, srušivši ukupno 3.279 čunjeva, 87 više od Puljana. Poene su osvojili Stjepan Badovinac (529), Ivan Katić (552), Marijan Polović (571) i Antun Sviličić (564).

Rakovica je svoja dva vrijedna boda u borbi za opstanak izborila danas na kuglani Hotela Jezero na Plitvicama. Pobijedila je Goranina rezultatom 7:1, oborivši ukupno 3.413 čunjeva, 241 više od Delničana. Poene za domaću ekipu ubilježili su Ivan Marić (578), Dražen Draženović (551), Željko Rapaić (557), Josip Hodak (567) i odlični Milan Mlinarić (615).

Željezničar je sinoć u Otočcu poražen od Velebita II rezultatom 6:2. Karlovčani su srušili samo 3.185 čunjeva, 66 manje od domaćina, a poene su upisali Tihomir Bratić (591) i Zdravko Cegur (575).

Nakon 19. kola na vrhu ljestvice je ponovo Kupa s 26 bodova, bodom više od drugoplasirane Mlake, Mostanje 1949 je palo na 4. mjesto s 24 boda, koliko ima i trećeplasirani Velebit II, šesta Rakovica i deveta Stara hiža imaju po 17, deseti Željezničar 16, a pretposljednji Policajac 15 bodova.

Pročitajte i ovo

MAČEVANJE

Dvanaest medalja za karlovačke floretaše, Gabrijel Jajčević državni prvak kod dječaka do 10 godina