Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Crna kronika SVE JE JASNO Podijeli

Motociklisti ove godine izazvali 58% više nesreća nego lani: Dvojica zbog divlje vožnje završila u karlovačkom zatvoru

Ove godine PU karlovačka kaznila je 136 motociklista, najviše zbog brzine

Broj prometnih nesreća koje su na prometnicama Karlovačke županije ove godine izazvali motociklisti povećan je za velikih 58 posto u usporedbi s istim razdobljem lani. U isto vrijeme, dvojica vozača motocikala zbog svoje su vožnje završili u zatvoru i to na 17 te čak 45 dana!

Da je problem divljih motociklista i njihove obijesne vožnje doista velik, dokazuju i podaci Policijske uprave karlovačke.
Na staroj cesti prema Lici D1 te prema Rijeci D 3, ove su godine sankcionirali 136 vozača motocikala. Najčešći razlog je nepropisna brzina, nenošenje kacige te neistaknute registarske pločice.

PU karlovačka radi s kolegama iz PU Primorsko goranske i Ličko senjske, a u akcijama im pomaže i mobilna jedinica prometne policije

Pojedini motociklisti toliko su ogrezli u nepoštivanje zakona da policija nije imala drugog izbora nego “pospremiti” ih u zatvor. Dvojicu su uhitili, od čega je jedan na Prekršajnom sudu dobio 17 dana zatvora, a drugi čak 45 dana zatvora i 3500 kuna novčane kazne.
Podaci o tome koliko su nesreća izazvali motociklisti također govore dovoljno. Ove godine broj takvih prometnih je za 58,3 posto veći u uspredbi s nesrećama lani. Broj nesreća u kojima su motociklisti sudjelovali veći je za 20 posto, a onih u kojima su stradali veći za 26,3 posto.

Da su divlji motociklisti prava opasnost na cestama, onoj u pravcu Like i Gorskog kotara, nije više nikakva tajna. Zadnje nesreće s dvojicom poginulih motociklista upravo na staroj cesti prema Rijeci kao i dvojicom teško ozljeđenih, dovoljno su zvono za uzbunu – policiji za represiju nad divljim vozačima, a ostalim sudionicima u prometu na još više opreza.

Ovdje pročitajte i tekst Radio Mrežnice o “pisti” od Švarče do Severina na Kupi  koji je prvi otvorio  problematiku divlje vožnje pojedinih motociklista na cestama kroz naše krajeve.

Pročitajte i ovo

SUDAR NA D 23

Sudar dva automobila u Vencu Mrežničkom: Jedna osoba ozlijeđena, promet u prekidu