Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac DOPUTOVAO NA FILM ZA VAN Podijeli

Motovun Film Festival u Karlovcu: Ajvar večeras na Starom gradu Dubovcu

U tri dana “duple porcije” motovunskih filmova

Prvi put u Karlovac stiže Motovun Film Festival. Ne bi ga ovdje bilo da nije epidemije koronavirusa zbog koje festival ove godine putuje Hrvatskom.

Smisao Motovun Film Festivala je da okuplja sličnog senzibiliteta, a trenutno živimo u godini u kojima je upravo okupljanje nepoželjno, rekao je u programu Radio Mrežnice direktor festivala Igor Mirković.

Motovun će doputovati u 20-ak hrvatskih gradova

– Reorganizirali smo zato festival. Ovoljetne programe počeli smo 30.7. jednom projekcijom u Motovunu. To je bila simbolična projekcija koja pokrenula cijeli ovaj ciklus. Mi smo u skladu s epidemiološkim prilikama zaključili da je  puno bolje da ove godine festival dolazi publici, a ne da publika dolazi na festival. Zbog toga smo pokrenuli tu jednu putujuću varijantu. Proći će kroz dvadesetak gradova Hrvatske. U svakom zlu ima i nečega dobroga pa tako je jedna od dobrih stvari da smo mi prvi put došli i do Karlovca. To mi je iznimno drago, naglasio je Mirković.

Iduća tri dana, počevši od večeras, karlovačkoj publici na Starom gradu Dubovcu bit će prikazana tri filma iz službene selekcije motovunskog festivala.

-Jedan je Ajvar. To je ovogodišnji srpski film koji je vjerojatno polučio najveće uspjehe na festivalima. Dobro je prošao kod publike, distriburian je u nekoliko zemalja. Film je Ane Marije Rossi u kojem glumi dobar poznanik motovunske publike, a i hrvatske publike općenito Sergej Trifunović. Zato imamo argentinski film Veličanstveni gubitnici. To je zgodna komedija, jako aktualna, o prevarenim ljudima koji su odlučili osvetiti se onima koji ih varaju: banke, poslodavci itd. Treći dan je na redu film iz našeg dječjeg programa i to su nama neke od najdražih projekcija. Nadam se da će i mlada publika Karlovca pohrliti treće večeri do Starog grada i vidjeti što imamo za njih, dodaje Mirković.

Uz to, prije svakog filma bit će prikazan po jedan kratkometražni, također iz službene selekcije.

Paklene naranče slave 49 godina

Motovun u Karlovcu dio je projekta “Film za van” koji na Starom gradu završava u četvrtak 13. kolovoza. Tada će biti prikazan kratkometražni film Arka, sudionik Annecyja i pobjednik Festivala mediteranskog filma Split kao najbolji film i najbolji scenarij.

Poslastica za kraj bit će klasik “Paklena naranča”.

-Ova specifična sezona, u kojoj je broj novih filmskih naslova vrlo ograničen, potaknula nas je da prokopamo po filmskoj baštini. To i inače radimo u KINO.hr mreži pa smo za ovo izdanje “Filma za van” izabrali veliki filmski klasik redatelja Stanleya Kubricka. Radi se o kontroverznom, provokativnom, nekada i zabranjivanom filmu “Paklena naranča”. Ove godine taj film slavi svoj 49. rođendan, objasnio je Marko Pekić iz KINO.hr mreže.

Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji na KINO.hr ili uoči projekcije, koje su od 21 sat, na ulazu u Stari grad.

Pročitajte i ovo

BRANITELJI NE OTKAZUJU

Karlovački branitelji: Bez obzira na otkazivanje, okupit ćemo se sutra na mostu